Savonlinnalaisen ravintolan kassasta anastettiin syytteen mukaan rahaa kymmeniä tuhansia euroa — Käräjäoikeus ryhtyi puimaan pitkään jatkunutta rikollista toimintaa

Syyttäjä pitää kavallusta törkeänä rikoksen suunnitelmallisuuden ja suuren taloudellisen hyödyn vuoksi.

Käräjäoikeus on alkanut käsitellä Savonlinnassa tehtyä rikosta, jonka nimikkeenä on törkeä kavallus. Syyttäjä katsoo, että yritys on menettänyt vuosien ajan jatkuneen rikollisen toiminnan seurauksena rahaa lähes 40 000 euroa.
Käräjäoikeus on alkanut käsitellä Savonlinnassa tehtyä rikosta, jonka nimikkeenä on törkeä kavallus. Syyttäjä katsoo, että yritys on menettänyt vuosien ajan jatkuneen rikollisen toiminnan seurauksena rahaa lähes 40 000 euroa.

Etelä-Savon käräjäoikeudessa on alettu käsitellä Savonlinnassa tehtyä törkeää kavallusta, joka on jatkunut syyttäjän mukaan useiden vuosien ajan.

Kavallus on tapahtunut tunnetussa savonlinnalaisessa ruokaravintolassa, ja yritykselle on koitunut rikoksesta taloudellista vahinkoa lähes 40 000 euron edestä.

Ravintolassa töissä olleen työntekijän katsotaan anastaneen näin merkittävän rahasumman vuosien 2012–2018 aikana.

Käräjäoikeudelle esitellyn teonkuvauksen mukaan epäilty ei ole töissä ollessaan lyönyt kassaan kaikkia käteismyyntejä, vaan on ottanut kassasta rahat itselleen.

Jos asiakas oli halunnut saada ostoksestaan kuitin, oli työntekijä rikoksensa salaamiseksi antanut asiakkaalle edellisen myyntitapahtuman kuittikopion.

Hän oli myös joissain tapauksissa laskuttanut asiakkaalta täyden hinnan, mutta lyönyt kassaan totuudenvastaisia alennuksia, ja ottanut erotukseksi jääneet rahat itselleen.

Syyttäjä vaatii rangaistusta nimenomaan törkeästä kavalluksesta, koska kavallettu rahasumma on merkittävä, työntekijä on harjoittanut rikollista toimintaa vuosien ajan ja teot ovat olleet suunnitelmallisia.

Vastaaja on poliisin esitutkinnassa myöntänyt anastaneensa rahaa työnantajaltaan muistinsa mukaan vuodesta 2012 alkaen. Anastetut rahasummat olivat nousseet vuosittain.

Hän oli arvioinut esitutkinnassa, että varastettu kokonaissumma olisi noin 37 000 euroa. Poliisi oli tehnyt rikokseen liittyen myös kotietsinnän. Epäillyn kotoa oli löydetty käteistä rahaa 5 102 euroa.

Rikostutkinnan aikana epäilty on asetettu takavarikkoon. Syyttäjä esittää, että takavarikko pidetään kokonaisuudessaan voimassa jutun pääkäsittelyyn saakka, jossa varojen alkuperä selvitetään.

Syyttäjä pyytää, että käräjäoikeus päättää takavarikot tuomiollaan, ja määrää varat palautettaviksi lailliselle omistajalle. Syyttäjä vaatii tekijälle rangaistukseksi ehdollista vankeutta.