Sivistyslautakunta: Normaalikoulun oppilaat Talvisaloon — tilat suurelementeistä viiden vuoden sopimuksella

Pihlajaniemen ja Kellarpellon kouluihin kuudennet luokat takaisin.

Antti Varonen

Sivistyslautakunta esittää normaalikoulun oppilaiden siirtämistä Talvisalon kouluun ja tilojen laajentamista suurelementeillä.
Sivistyslautakunta esittää normaalikoulun oppilaiden siirtämistä Talvisalon kouluun ja tilojen laajentamista suurelementeillä.

Savonlinnan sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle normaalikoulun oppilaiden sijoittamista Talvisalon kouluun.

Lautakunta esittää koulun laajentamista suurelementeillä viiden vuoden vuokrasopimuksella ja jatko-optiolla.

Normaalikoulun oppilaaksiottoalue liitettäisiin Talvisalon alueeseen ja Pihlajaniemelle ja Kellarpeltoon palautettaisiin kuudennet luokat.

Talousarvioon tarvitaan 40 000 euron muutos jo tälle vuodelle, sillä asiaa valmistelemaan pitää palkata muutosrehtori.

Savonlinnan normaalikoulu lopettaa toimintansa vuoden päästä ja kaupungin pitää polkaista pystyyn lisäpaikat noin 350 oppilaalle 1.8.2018 alkaen.

Asiasta on pidetty kuulemistilaisuus ja siitä on tullut kaupungille seitsemän kannanottoa.

Kantojaan ovat esittäneet Itä-Savon Puatti ry, nomaalikoulun opettajakunta, normaalikoulun vanhempainyhdistyksen johtokunta, Sanna Metsälä, Sini Yläsaari, Marko Jalkanen ja Anna-Liisa Uimonen.

Sivistyslautakunnan mukaan kannanotot on otettu asian valmistelussa huomioon.

Valmistelussa on päädytty vaihtoehtoon, jonka mukaan Talvisalon koulua laajennetaan suurelementeillä 1.-9. luokkien ja pienryhmien kouluksi.

Väliaikaisia tiloja ei tarvita ja koulutyö jatkuu uusissa ja ajanmukaisissa tiloissa.

Suurelementit saadaan vuokralle ja niistä voidaan luopua sitä mukaa, kun kaupungin oppilasmäärä pienenee. Näin tulee ennusteiden mukaan myös tapahtumaan.

Viiden vuoden sopimuksella elementit maksavat 324 000 euroa vuodessa ja kymmenen vuoden sopimuksella 252 000 euroa per vuosi.

Nykyisen normaalikoulun tilojen vuokra 1.-9. luokkien kouluna olisi 551 000 ja 1.-6. ja pienryhmien kouluna 385 000 euroa vuodessa.

Kokouksessa esitettiin sekä asian ottamista uuteen valmisteluun että muutoksia tekstiin. Äänestyksissä alkuperäinen esitys kuitenkin voitti.

Kokouksen pöytäkirja tarkastetaan myöhemmin tänään ja sen voi tarkastuksen jälkeen käydä lukemassa täältä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.