Otkes: Savonlinnan kiitorataa oli kunnostettu riittävästi lentokoneen laskeutumista varten — Koneen potkurit, siipi ja renkaat vaurioituivat

Otkes

Lentokone laskeutui kiitotien vasempaan
 reunaan, jonka jälkeen se ajautui kiitotien ulkopuolelle ja 
pysähtyi noin 20 metrin päähän kiitotien reunasta.
Lentokone laskeutui kiitotien vasempaan reunaan, jonka jälkeen se ajautui kiitotien ulkopuolelle ja pysähtyi noin 20 metrin päähän kiitotien reunasta.

Kun lentokone ajautui ulos Savonlinnan lentoaseman kentältä maanantaiaamuna, sää ei ollut poikkeuksellisen huono. Alustavan tutkinnan mukaan kiitotietä oli kunnostettu riittävästi liikennelentokoneen laskeutumista varten.

Onnettomuustutkintakeskus kertoo tiedotteessa saaneensa paikkatutkintansa valmiiksi tiistaina.

Jälkien perusteella liikennelentokone on laskeutunut kiitotien vasempaan reunaan, jonka jälkeen se on ajautunut kiitotien ulkopuolelle ja pysähtynyt noin 20 metrin päähän kiitotien reunasta.

Itä-Savon jutussa Savonlinnan lentoliikenteestä vastaavan Maavoiman operatiivinen johtaja Juha Köykkä kertoo, että kiitotie aurattiin määräysten mukaisesti puoli tuntia ennen koneen laskeutumista.

Onnettomuushetkellä koneessa olivat kapteeni, perämies ja mekaanikko. Matkustajia ei koneessa ollut. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Mustien laatikoiden tutkinta vielä kesken

Lentokoneessa on useita vaurioita muun muassa molemmissa potkureissa sekä siiven tyvessä olevissa laskuvalonheittimissä. Myös lentokoneen renkaisiin tuli vaurioita.

Otkes kertoo, että paikkatutkinnassa muun muassa mitattiin onnettomuuspaikan jälkiä, kuvattiin ja dokumentoitiin onnettomuuspaikka, kerättiin tallenteita ja tietoa sekä tehtiin teknistä tutkintaa koneelle. Lisäksi kuultiin onnettomuuden osallisia.

Onnettomuustutkinta jatkuu muun muassa koneen niin sanottujen mustien laatikoiden eli ohjaamon ääni- ja lentoarvotallenteiden tiedonpurulla ja analysoinnilla. Varsinainen tutkintaryhmä nimitetään lähipäivien aikana.

Jos onnettomuustutkintakeskuksen johtajan Veli-Pekka Nurmen twiitti ei näy, katso se tästä.