Ely-keskuksissa tehty ensimmäiset koronarahoituspäätökset: Etelä-Savossa jätetty 267 tukihakemusta

Hakemusten käsittely kestää useita viikkoja.

Tiina Mutila / Arkisto

Ensimmäiset koronarahoituspäätökset on jo tehty. Kuvituskuva.
Ensimmäiset koronarahoituspäätökset on jo tehty. Kuvituskuva.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset ovat tehneet ensimmäiset koronarahoituspäätökset tällä viikolla tiistaina.

Päätöksiä on tehty valtakunnallisesti 27 kappaletta ja tukea myönnetty yhteensä 407 760 euroa.

Etelä-Savossa on jätetty hakemuksia 267 kappaletta.

Hakemusten käsittelyihin kuluu runsaan hakemusmäärän takia aikaa useita viikkoja, vaikka ely-keskukset ovat lisänneet hakemusten käsittelyyn lisää resursseja, ely-keskusten keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Ely-keskuksille on tullut keskiviikkoaamuun mennessä valtakunnallisesti 9 251 tukihakemusta. Tukea on haettu noin 252 miljoonan euron edestä.

– Henkilöstö on erittäin sitoutunutta hakemusten nopeaan käsittelyyn työskennellen myös viikonloppuisin, Uudenmaan ely-keskuksen ylijohtaja Petri Knaappinen kertoo.

Mihin rahoitusta voi hakea?

Ely-keskukset ovat saaneet valtiolta rahaa, jotta ne voivat avustuksia jakamalla turvata yritysten toimintaa ja työpaikkoja.

Ely-keskuksesta voi hakea tukea tilanneanalyysin tekemiseen ja kehittämistoimenpiteisiin. Tilanneanalyysissä voi selvittää ja suunnitella yrityksen toimintaa, uusia liiketoimintoja ja tuotannon ja palvelujen organisoimista koronan aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Kehittämistoimenpiteet voivat liittyä liiketoiminnan uudelleensuuntaamiseen, alihankintaverkoston kehittämiseen, tuotannon uudenlaiseen organisointiin, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja osaamisen vahvistamiseen.