Sulkavan veroprosentti alenee – Veroprosenttia tarkastellaan vuosittain

Kunnanvaltuusto alensi veroprosenttia yksimielisesti.

Soila Puurtinen

Sulkavan perjantainen valtuustokokous pidettiin etäyhteydellä verkossa. Kuva on arkistokuva valtuustosalissa taannoin pidetystä kokouksesta.
Sulkavan perjantainen valtuustokokous pidettiin etäyhteydellä verkossa. Kuva on arkistokuva valtuustosalissa taannoin pidetystä kokouksesta.

Sulkavan valtuusto päätti perjantaina yksimielisesti alentaa kunnallisveroprosenttia ensi vuodelle 0,5 prosenttiyksikköä nykyisestä. Uusi tuloveroprosentti on 21.

– Koettiin että tämä esitys sopii tähän hetkeen. Se on pieni huojennus kuntalaisille, sanoi kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli (kesk.).

Kaisa Ralli, kunnanjohtaja Juho Järvenpää ja Eeva Lyytinen (sd.) totesivat että tulossa on seuraavien kymmenen vuoden aikana paljon investointitarpeita.

Järvenpää ja Lyytinen korostivatkin, että veroprosenttia tarkastellaan vuosittain.

Järvenpään mukaan liikuntahallin peruskorjaus tai uudisrakennus tulee pian ajankohtaiseksi. Koulukeskuksen vanhalle osalle pitää suunnitella tehtäväksi jotain vuonna 2025. Järvenpään mukaan todennäköistä on, että 400 oppilaalle 1960-luvulla mitoitettu vanha osa puretaan ja tehdään tilalle pienempi 140–150 oppilasta varten.

Valtuusto piti ennallaan kiinteistöveroprosentit.

Terveyskeskuksen takana sijaitseva kaksikerroksinen Tehola-talo puretaan. Sen purkaminen maksaa 50 000 euroa, mutta purkamisen jälkeen ylläpitokustannuksissa tulee säästöä 22 000 euroa vuodessa.

Talo poistui 1990-luvulla terveydenhuollon käytöstä, ja se on nykyisin vähällä käytöllä.