THL:n Mika Salminen: "Muille toimijoille mallia tästä" – Essoten koronarokotusmittari kerännyt parissa päivässä arvovaltaista kiitosta

Essote "viritti" alueensa koronarokotuksista mittarin, joka päivittyy viikoittain.

Taru Hokkanen

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten viestintäteko on herättänyt ihastusta. Kuva on arkistokuva.
Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten viestintäteko on herättänyt ihastusta. Kuva on arkistokuva.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten koronarokotusmittari on saanut osakseen runsaasti kiitosta.

Mittarista käy ilmi, kuinka moni Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä on saanut rokotteen, mitkä ovat rokotettavat ryhmät ja rokotusten aikataulu.

Mittari kertoo, että Essoten alueella myös rokotusjärjestyksessä toisena olevat eli vanhusten hoivakotien asukkaat ja henkilökunta on pian rokotettu.

Mittari julkaistiin perjantaina ja se päivittyy viikoittain. Sitä ovat jo ehtineet kiittelemään muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen ja ylilääkäri Hanna Nohynek.

– Tämä on erinomaisen hienoa! Muille toimijoille mallia tästä, Salminen tviittasi.

– Esimerkillistä, Essote! Kiitos ja kumarrus THL:n puolesta, Nohynek jatkoi.

Myös Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen jakoi Essoten tviitin eteenpäin saatesanoin: "Savolainen urakka. Hyvin aloitettu ja viestitty."

Essoten rokotustahti vaikuttaa valtakunnallisesti rivakalta, sillä 3,6 prosenttia alueen asukkaista on nyt rokotettu. Koko Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella, johon Essote kuuluu, rokotettujen osuus yli 16-vuotiaista on Ylen mukaan 1,3 prosenttia. Luku on korkein kaikista erva-alueista, joita on yhteensä viisi.

Rokotusten rekisteröinnissä on THL:n mukaan viivettä ja todelliset osuudet ovat näin ollen suurempia.

Kommentoidut