Pieksämäkeläinen mies varasti varkautelaismiehen pankkikortin, pyysi mukaansa viikonloppureissulle ja törsäsi yli 20 000 euroa varkautelaisen piikkiin

Poliisi vangitsi miehen perjantaina epäiltynä törkeään maksuvälinepetokseen.

Julia Paasonen

Itä-Suomen poliisi tutkii useita samantyyppisiä asuntomurtoja itäsuomalaisissa kaupungeissa.

Poliisi tiedottaa erikoisesta tapahtumasarjasta, jossa varkautelaiselta mieheltä varastettiin pankkikortti ja hänen rahojaan käytettiin yli 20 000 euron edestä viime viikonlopun aikana. Tapaukseen liittyen poliisi on vanginnut pieksämäkeläisen 28-vuotiaan miehen.

Varkautelaismies ja pieksämäkeläinen mies olivat tavanneet viime viikonloppuna Varkaudessa ulkoilmakonsertissa, ja toisilleen tuntemattomat miehet olivat päätyneet viettämään iltaa yhdessä ravintolaan.

Pieksämäkeläinen mies oli saanut tietoonsa toisen miehen pankkikortin PIN-koodin ja anastanut kortin. Varas oli pyytänyt tilanteesta tietämätöntä varkautelaismiestä mukaansa pääkaupunkiseudulle viikonlopun viettoon, ja mukaan oli lähtenyt myös toinen pieksämäkeläinen mies matkailuautollaan.

Mieskolmikko oli asustellut Helsingissä ja Lahdessa tehden varkautelaismiehen piikkiin reilusti ostoksia, kuten vaatteita ja elektroniikkaa. Tilanne valkeni huijatulle, kun poliisi otti häneen yhteyttä ja kertoi, että hänen tililtään oli käytetty parin päivän aikana yli 20 000 euroa.

Varkautelaismies kertoi olevansa taksissa Lahdessa kolmen muun miehen kanssa, ja poliisi oli tullut pysäyttämään taksin selvitettyään sen olinpaikan. Miesten käytössä olleesta matkailuautosta löytyi yli 10 000 euron arvosta esimerkiksi vaatteita, elektroniikkaa ja astioita.

Pieksämäkeläistä 28-vuotiasta miestä epäillään törkeästä maksuvälinepetoksesta, ja kahden muun kiinniotetun osuutta rikokseen tutkitaan. Poliisi vangitsi pääepäillyn perjantaina, ja hän oli vangittuna vastaavanlaisista teoista jo aiemmin tämän vuoden helmikuussa.

Poliisi muistuttaa, että käyttötilillä ei kannata pitää suuria summia rahaa ja pankkikortilla kannattaa olla nostoraja päivittäisten ostojen rajoittamiseksi. Ravintolakierrokselle lähdettäessä pankkikortti kannattaa jättää poliisin mukaan kotiin.

Henri Pitkänen

henri.pitkanen@kaakonviestinta.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.