Varo monttuja Kesälahdentiellä! – Pelastuslaitos kävi "virittelemässä" varoitusmerkkejä

Kovaa vauhtia monttuun ajaminen saattaa vähintäänkin rikkoa auton.

Teppo Komulainen

Kesälahdentiellä Punkaharjun ja Kesälahden välillä on pahoja kuoppia tiessä päällystevaurioiden takia. Autoilijoita kehotetaan olemaan tarkkoina tiellä ajaessa. Arkistokuva.
Kesälahdentiellä Punkaharjun ja Kesälahden välillä on pahoja kuoppia tiessä päällystevaurioiden takia. Autoilijoita kehotetaan olemaan tarkkoina tiellä ajaessa. Arkistokuva.

Kesälahdentiellä, Pahatsontien ja Vaarantien risteyksien välisellä osuudella, on havaittu tiessä isoja monttuja pinnoitteen rikkoutumisen takia.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen Punkaharjun yksikkö kävi toteamassa tilanteen perjantaina, kun tiellä ajanut henkilö soitti asiasta hätäkeskukseen.

– Tiessä on useampia erikokoisia monttuja, joista suurin oli noin yhden neliömetrin kokoinen, kertoo pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jarno Laikola.

– Sen verran suuria ne ovat, että kyllä siihen etenkin kovempaa vauhtia ajaessa voi vähintäänkin autonsa rikkoa.

Laikolan arvion mukaan kyseessä on tienpinnan normaali kuluminen, jota syksyiset sadekelit ovat vielä nopeuttaneet ja pahentaneet.

Tienkäyttäjän linjalle voi ilmoittaa vaurioista

Pelastuslaitoksella ei ole käytössään montuista varoittavia liikennemerkkejä, mutta Laikolan mukaan pahimpien kuoppien kohdalle "viriteltiin" huomiomerkkejä ja varoitusnauhoja, jotta onnettomuuksilta vältyttäisiin.

– Teimme päällystevaurioista ilmoituksen Tienkäyttäjän linjalle. Sitä kautta tiedon pitäisi kulkea tien ylläpitäjälle, joka voi käydä laittamassa sinne virallisemmat varoitusmerkit. Toivottavasti päällyste myös joskus paikataan, Laikola sanoo.

Kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen vaurioista tai esteistä tiellä Tieliikennekeskusten Tienkäyttäjän linjalle soittamalla numeroon 0200 2100. Numero palvelee vuorokauden ympäri, eli 24/7.