Lähes kaikki Mikkelin keskustassa viime viikonloppuna liikkuneet ovat voineet altistua koronalle – Altistuneita jäljitetty nyt 300

Keskustassa viikonloppuna asioineiden on syytä välttää sosiaalisia kontekteja ainakin viikon verran, ohjeistaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Vesa Vuorela

Mikkelin keskustassa viime viikonloppuna liikkuneiden on syytä varoa sosiaalisia kontakteja.
Mikkelin keskustassa viime viikonloppuna liikkuneiden on syytä varoa sosiaalisia kontakteja.

Lähes kaikki Mikkelin keskustassa viime viikonloppuna asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle, tiedottaa Essote.

Essote jatkaa alkuviikolla ilmenneeseen koronavirustartuntojen ryppääseen liittyvien altistusten jäljitystä. Keskiviikkoaamupäivään mennessä altistuneita on tiedossa yli 300. Näistä kolme ryhmää on Mikkelin lukiolla ja yksi ammattiopisto Esedulla.

Tämän viikon tartuntojen kokonaismäärä on nyt yhteensä 21. Kaikki tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet ovat Jukureiden U20- ja liigajoukkueen pelaajia tai heidän lähipiiriään.

Käyntejä ainakin 12 ravintolassa

Altistuneiden määrä voi kuitenkin vielä kasvaa merkittävästi. Alkuviikosta koronapositiivisiksi todetut henkilöt ovat liikkuneet lieväoireisina tai oireettomina lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa perjantain 4. ja maanantain 7. syyskuuta välisenä aikana.

Seppälän mukaan tiedossa on ainakin 12 ravintolaa, joissa koronapositiivisiksi todetut henkilöt ovat liikkuneet.

– Osassa he ovat olleet pitkiä aikoja.

Kyseessä ovat pääsääntöisesti ruokaravintolat. Kattavaa listaa kaikista ajoista ja paikoista ei kuitenkaan ole pystytty laatimaan.

Essote on informoinut ravintoloita tilanteesta.

"Huolissaan ei tarvitse olla, mutta vastuullisesti pitää toimia"

Mikkelin keskustassa viikonlopun aikana asioineiden on nyt syytä välttää sosiaalisia kontakteja ainakin viikon verran ja seurata koronavilkusta mahdollisia altistuksia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

– Huolissaan ei tarvitse olla, mutta vastuullisesti pitää toimia.

Seppälän mukaan on mahdollista, että tiedossa olevien tartuntojen lisäksi tulee uusia, mutta saattaa myös olla, että niitä ei tule lainkaan.

Positiivista tämän hetken tilanteessa on, että toistaiseksi yhtään uutta tartuntaa ei ole ilmaantunut ohi tiedossa olevan tartuntaketjun.

Essote tiukensi tiistaina maskisuositustaan ja suosittelee myös, että kaikki kokoukset pidettäisiin lähimmän viikon ajan etänä.

Tämän raskaampiin esimerkiksi kouluja tai ravintoloita koskeviin rajoituksiin ei Seppälän mukaan toistaiseksi ole syytä, sillä tähän mennessä uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut ohi tiedossa olevan ketjun.

– Jos ensi viikkoon päästään näin, elämä voi palata normaaliin, Seppälä uskoo.

Jotta tämä onnistuisi, hän vetoaa asukkaita muistelemaan, miten he toimivat viime keväänä koronatilanteen ollessa pahimmillaan, ja toimimaan nyt samoin.

Koronaan viittaavia oireita saaneiden tulee olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116 117.

Juttua muokattu kello 13.01: täydennetty tieto, että koronapositiivisiksi todettuja on liikkunut kaupungilla paitsi lieväoireisena myös oireettomina. Lisätty Santeri Seppälän antamia lisätietoja.

Uusimmat uutiset