Olli Österlund (kesk.) toivoo, että pyykki pestäisiin omalla porukalla

Österlund pohti keskustan vihreässä vapussa, mitä eroa on savonlinnalaisella, iisalmelaisella ja seinäjokelaisella.

Soila Puurtinen

Olli Österlund mietti, mikä on suurin ero savonlinnalaisen ja iisalmelaisen välillä.
Olli Österlund mietti, mikä on suurin ero savonlinnalaisen ja iisalmelaisen välillä.

Savonlinnan elinkeinojaoston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Olli Österlund (kesk.) ihmettelee, miksi savonlinnalaiset mollaavat julkisesti toisiaan, puhuvat pahaa kaupungista ja likaavat omaa pesää.

Österlund totesi keskustan vihreässä vapussa, että Savonlinna vastajulkistetun tutkimuksen mukaan kuuluu seutukaupunkien kärkeen, kun asiaa katsotaan ulkopuolelta

— Kuitenkin kun tehdään ilmapiiritutkimus tai kun jokin media kyselee asioita savonlinnalaisilta, tulee julkisuuteen aina hyvin negatiivinen kuva, Österlund sanoi. Hän totesi, että tällaisissa kyselyissä esimerkiksi Iisalmi ja Seinäjoki pärjäävät hyvin.

— Suurin syy, mikä erottaa savonlinnalaisen vaikkapa iisalmelaisesta tai seinäjokelaisesta on se, että siellä puhalletaan yhteen hiileen, ja kehutaan ulospäin seutua ja toimijoita. Kritiikki käydään sisäisesti. Paikkakunnan hyvä maine on sekä kaupungin että siellä toimivien yritysten ja ihmisten yhteinen etu, Österlund sanoi.

Österlund sanoi, että Savonlinnassakin on paljon asioita, joista voisi olla ylpeä ja kertoa maailmalle. Tällaisia asioita ovat maan johtava mekaanisen puuteollisuuden keskittymä, teknologiapuisto, kuitulaboratorio, menestyvät pk-yritykset sekä se, että Savonlinna matkailukohteena kuuluu ehdottomasti Suomen kärkeen.