Rantasalmella esisopimus 8 hehtaarin maa-alueesta golfkentän ja Ruusuhovin läheisyydessä – Suunnitteilla pienen volyymin korkeatasoinen matkailutuote

Taustalla vuonna 2018 perustettu suomalaisyritys.

Tiina Kukkonen

Mahdollisen tulevan investoinnin toivotaan virkistävän Asikkalan alueen muutakin matkailutoimintaa. Kuva Suuren Raudanveden rantaan vuonna 2012 valmistuneen lomaosakekylän laiturilta.
Mahdollisen tulevan investoinnin toivotaan virkistävän Asikkalan alueen muutakin matkailutoimintaa. Kuva Suuren Raudanveden rantaan vuonna 2012 valmistuneen lomaosakekylän laiturilta.

Rantasalmelle suunnitellaan pienen volyymin matkailutuotetta, joka sijoittuisi Suuren Raudanveden rantaan Asikkalan kylälle lähelle golfkenttää ja hotelli Ruusuhovia.

Yrittäjä kertoo suunnitelmistaan tarkemmin syksyllä.

Samalla alueella sijaitsee vuonna 2012 valmistunut 17 lomaosakehuoneistoa käsittävä lomakylä.

Rantasalmen kunnanhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan esisopimuksen rantaan rajoittuvasta 8,2 hehtaarin määrä-alasta. Maa-alueella on RM- eli matkailua palvelevan rakentamisen kaava.

Lisäksi yhtiöllä on esisopimuksen mukaan mahdollisuus hankkia omistukseensa 8,9 hehtaarin metsätalousalue samalta alueelta.

RM-alueen hinta on 66 700 euroa ja talousmetsän 40 000 euroa. Esisopimuksen mukaan yhtiö voi halutessaan myös vuokrata metsätalousalueen.

Metsäalue on tarkoitettu lähinnä suojavyöhykkeeksi hiljaisuutta ja luonnonrauhaa hakeville luxusmatkailijoille.

Esisopimukseen on kirjattu, että varsinaisessa kauppakirjassa ostajalla on 500 neliömetrin rakentamisvelvoite.

Hankkeen taustalla on vuonna 2018 perustettu Kotona Manor Oy -niminen yritys, joka on rekisteröity Porvooseen. Yrityksen päätoimiala on hotellit.

Rantasalmen kunnan elinkeinokoordinaattori Antero Peiposen mukaan yhtiö ei halua vielä tässä vaiheessa kertoa tarkemmin suunnitelmistaan.

Peiponen kertoo, että koronavirus ja pelko toisesta aallosta on lykännyt yhtiön alkuperäistä aikataulua. Liikeidea perustuu vuokraukseen ja kohderyhmänä ovat ulkomaiset asiakkaat.

Kunnassa uskotaan hankkeen piristävän ja tuovan uutta elinvoimaa muullekin alueen yritystoiminnalle. Esimerkiksi Ruusuhovi toimii ja on avoinna nykyisin tilauksesta.

Esisopimus menee vielä 14. syyskuuta kokoontuvan valtuuston hyväksyttäväksi. Esisopimus on voimassa 31.3.2023 saakka.

Juttua ja otsikkoa korjattu klo 19.10: Kotona Major Oy:n omistaja oikaisee, että Rantasalmelle ei suunnitella lomakylää, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.  Rantasalmen Asikkalaan ei suunnitella myöskään vuokraustoimintaa.
Sen sijaan kansainvälisille asiakkaille ollaan kehittämässä pienen volyymin korkeatasoista matkailutuotetta, joka on tarkoitus saada käynnistymään vuoden 2022 sesongiksi. Yrittäjä kertoo suunnitelmistaan tarkemmin syksyllä.

Juttua korjattu 31.7.2020: Ruusuhovi Rantasalmella ei ole ollut kokonaan suljettuna vaan auki aina tilauksesta.