Iltalehti: Kansanedustaja Ano Turtiainen on laskuttanut kilometrikorvauksia myös sairauslomapäiviltä — Ajeli sairauspäivinä Juvalle ja takaisin

Iltalehti: Kansanedustaja Ano Turtiainen on laskuttanut kilometrikorvauksia myös sairauslomapäiviltä — Ajeli sairauspäivinä Juvalle ja takaisin

Perussuomalaisten juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen laskuttanut eniten kilometrikorvauksia eduskunnalta. Asian on selvittänyt Iltalehti, jonka mukaan Turtiainen on laskuttanut niitä ylivoimaisesti eniten kansanedustajista.

Turtiainen ajoi huhti-joulukuussa 2019 omalla autollaan 29 874 kilometriä, joiden perusteella eduskunta maksoi Turtiaiselle verovapaita kulukorvauksia 11 602 euroa.

Eduskunnan poissaolotietojen mukaan Turtiainen on laskuttanut verovapaita kilometrikorvauksia eduskunnalta myös sellaisilta päiviltä, jolloin hän on ollut sairauden takia pois eduskuntatyöstä.

Tällaisia päiviä oli syysistuntokaudella kahdeksan ja niiltä päiviltä Turtiainen laskutti kilometrikorvauksia yhteensä 522,50 euroa.

Lehti on haastatellut Turtiaista, joka kertoo saaneensa kaikille ajoilleen matkahallinnolta hyväksynnän.

Hän kertoo Iltalehdelle olleensa syksyllä jonkin verran sairaana, mutta teki kaikkina sairauspäivinä eduskuntatyötä etänä tai työhuoneellaan eduskunnassa.

Sairauspäivien ajalta Turtiainen laskutti ajoja kotiinsa Juvalle ja takaisin.

Hän vakuuttaa, että kaikki hänen laskuttamansa kilometrit liittyvät eduskuntatyöhön.

Hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo jutussa, että eduskunnassa luotetaan kansanedustajan sanaan matkalaskuja tarkastettaessa.

Jos edustajalla on oman auton käytölle peruste, ja ajokilometrit ovat sitä, mitä niiden pitääkin olla, lasku hyväksytään.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut