Metsä Fibre ja savonlinnalainen Aquaflow allekirjoittivat esisopimuksen Kemin uuden biotuotetehtaan jätevedenpuhdistamosta – "Kaupalla on merkittävä työllistävä vaikutus Savonlinnan seudulle"

Aquaflow on jo syksyn mittaan rekrytoinut uusia suunnittelijoita riveihinsä.

Aquaflow Oy

Aquaflow Oy on toimittanut myös Äänekosken biotuotetehtaan jätevedenpuhdistamon vastaavanlaisella tekniikalla.
Aquaflow Oy on toimittanut myös Äänekosken biotuotetehtaan jätevedenpuhdistamon vastaavanlaisella tekniikalla.

Savonlinnalainen Aquaflow Oy on allekirjoittanut Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibre Oy:n kanssa esisopimuksen Kemin biotuotetehtaan jätevedenpuhdistamosta, joka puhdistaisi koko Kemin tehdasintegraatin jätevedet.

– Tämä on meille merkittävä kauppa, jolla on merkittävä työllistävä vaikutus Savonlinnan seudulle, sanoo Aquaflow Oy:n myyntijohtaja Mikko Lonka.

Longan mukaan kauppa tulisi teettämään seutukunnalle töitä pitkäksi aikaa. Aquaflow on jo syksyn mittaan rekrytoinut uusia suunnittelijoita riveihinsä.

Laiteasennukset, koulutukset ja käyttöönotot tultaisiin tekemään Kemissä, mutta suunnittelu ja projektointi tehdään Savonlinnasta käsin. Projektin toteutusaika on kaksi ja puoli vuotta.

Mikko Lonka muistuttaa, että kyse on vasta esisopimuksesta.

– Tavoitteena on, että investointipäätökset saadaan tehtyä tämän vuoden loppuun mennessä. Suunnittelua tehdään tällä hetkellä jo täysillä, mutta lopullinen hankintasopimus kirjoitetaan vasta sitten, kun investointipäätös on tehty.

Esisopimus pitää sisällään puhdistamon toteutuksen Aquaflow’n P&P -teollisuuteen suunnitelluilla omilla ydinprosesseilla sekä räätälöidyillä, korkean käyttöasteen omaavilla päälaitteilla.

Biotuotetehtaan suunnittelun lähtökohtana on korkea ympäristö-, energia- ja materiaalitehokkuus.

– Jätevedenpuhdistamo edustaa parasta saatavilla olevaa tekniikkaa ja takaa osaltaan sen, että pääsemme kaikissa olosuhteissa parhaaseen mahdolliseen ympäristönsuorituskykyyn, Metsä Fibren biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson kertoo lehdistötiedotteessa.

Aquaflow on toimittanut myös Äänekosken biotuotetehtaan jätevedenpuhdistamon. Kemiin toimitettava puhdistamo toteutetaan vastaavanlaisella tekniikalla.

– Hyvät kokemukset Äänekosken biotuotetehdasprojektista tuodaan osaavan kumppanin kanssa nyt Kemiin. Tulemme saavuttamaan korkeat ympäristötavoitteet, Johansson toteaa tiedotteessa.

Aquaflow Oy

Perustettu 1.4.1989 Savonlinnassa.

Saavuttanut maailmanlaajuisesti johtavan aseman metsäteollisuuden jäteveden ja lietteenkäsittelyn teknologiajohtajana.

Siirtyi Veolian omistukseen vuonna 2001.

Liikevaihto on 12–18 miljoonaa euroa riippuen projektikuormasta.

Henkilöstöä noin 40, joista Savonlinnassa noin 30.

Toimipisteet Savonlinnassa, Helsingissä ja Naantalissa.

Toimitusjohtaja vuodesta 2004 DI Seppo Wallinmaa.