Teatterin tilapulma jatkuu, Parikkalan kunta tekee miljoonainvestointeja ja MTK sotii S-ryhmän kanssa — Lue keskiviikon tärkeimmät uutiset tästä

Itä-Savo jatkoi torstaina muun muassa Savonlinnan teatterin tilapulmien seuraamista ja kertoi Parikkalan kunnan talousarviosta ensi vuodelle.

Pauli Lundén

Savonlinnasali ei ole ollut mieleinen paikka Savonlinnan teatterille.

Savonlinnan teatterin tila- ja liikkumisongelmiin etsitään ratkaisua.

Todennäköisesti tilaongelma yritetään ratkaista Kasinonsaarella.

— Kaupunki, Savonlinnasali ja teatteri etsivät kolmikantaneuvotteluissa keinoja, joilla helpotettaisiin teatterilaisten elämää, saataisiin toiminta käytännöllisemmäksi sekä turvattaisiin hyvä teatteri ja konserttisali, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk.) sanoo.

Aikataulua neuvotteluille ei ole asetettu.

Teatterinjohtaja Taava Hakala kertoi maanantaina kaupunginhallitukselle, että hänen mielestään teatteria ei saa Savonlinnasalissa toimivaksi rahallakaan.

Hakalan mielestä Savonlinnasali on teatterina kallis ja toimimaton ratkaisu. Ylimääräisiä kustannuksia tulee muun muassa siitä, että lavastamo ja puvustamo ovat toisella puolella kaupunkia, ammatti- ja aikuisopistossa.

Lisää aiheesta täällä.

Auli Terävä

Kirjolan koulun perusparannuksen suunnitteluun on ensi vuodelle määrärahavaraus ja kaikkiaan kolmelle tulevalle vuodelle on budjetoitu remonttiin rahaa 6,2 miljoonaa euroa.

Parikkala tekee jätti-investointeja

Parikkalan kunnan investointimenot vuodelle 2018 ovat 3,8 miljoonaa euroa.
Suurin yksittäinen hanke on jätevedenpuhdistamo, joka maksaa kaikkiaan viitisen miljoonaa euroa. Puhdistamo valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä.

Kirjolan koulun perusparannuksen suunnitteluun on ensi vuodelle määrärahavaraus ja kaikkiaan kolmelle tulevalle vuodelle on budjetoitu remonttiin rahaa 6,2 miljoonaa euroa.

Parikkalan kunnan tämän vuoden tilinpäätös tulee olemaan positiivinen, kuten ovat olleet kolme edellistäkin vuotta.

Lisää aiheesta täällä.

Uukuniemen palvelutalolle säpinää

Parikkalan kunta aikoo luopua Uukuniemen maamiesseuran omistaman Rajapirtin vuokrauksesta ja ottaa entisen palvelutalon vapaa-aikapalveluiden käyttöön.

Budjettikirjan mukaan tiloissa on mahdollista järjestää monenlaista liikunta- ja harrastustoimintaa. Esimerkkeinä mainitaan kansalaisopiston ryhmät sekä lapsille ja nuorille suunnattu ohjattu toiminta.

Uukuniemen kirjasto aiotaan myös siirtää palvelutalolle.

Lisää aiheesta täällä.

Vesa Vuorela

Yksi etukortti on nyt hyllytetty, eikä sitä nähdä Juvalla, jossa MTK:n Pekka Pesonen kertoo käyvänsä usein. Kuvan kortti ei ole Pesosen.

MTK:n ja S-ryhmän taisto jatkuu

S-ryhmän ja maataloustuottajien järjestön sanailu kaupan halpuuttamisesta ottaa jälleen kierroksia.

Viime lauantaina Mikkelissä MTK Etelä-Savo ry:n 100-vuotisjuhlassa EU:n maataloustuottajien etujärjestön Copa-Cogecan pääsihteeri Pekka Pesonen otti voimakkaasti kantaa S-ryhmän ja alueosuuskaupan halpuuttamista vastaan.

Pesonen kysyi juhlassa, miksi maakunnan osuuskauppa osallistuu omalla alueellakin tuotettujen elintarvikkeiden halpuuttamiseen. Juvalaislähtöinen pääsihteeri totesi entisen kotipaikkakuntansa S-marketissa asioimisen muuttuneen vaikeaksi ja ilmoitti jättävänsä vihreän kortin säilytykseen.

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen ei juuri halua kommentoida Pesosen puhetta enempää kuin pohtien sen sopivuutta 100-vuotisjuhlan arvoon. Hän ei itse ollut paikalla juhlassa.

Hämäläinen on kyllästynyt siihen, että S-ryhmä on taas asiassa tikun nokassa.

Vihreän kortin Hämäläinen sanoo tulleen perille.

— Pesosen kortti on pöydälläni. Pitänee laittaa tallelokeroon, koska siinä on siruominaisuus.

Lisää aiheesta täällä.