Työvoimaa voi olla vaikea saada toisinaan Savonlinnaan metalli- tai rakennusalalle — Kilpailu on kovaa, kun monitaitoisia ammattilaisia kaivataan myös etelän keskuksiin

Savonlinnan seudulle muuttoa uuteen työpaikkaan vaikeuttaa toisinaan se, ettei täältä järjesty työtä puolisolle. Kaupungilla ei ole kuitenkaan tiettävästi suuria imago-ongelmia, jotka vaikuttaisivat kielteisesti työnhakijoiden ajatuksiin.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan rakennustyökohteisiin on ollut silloin tällöin vaikeaa saada monitaitoisia osaajia. Attendon seniorikodin rakennustyömaalla Savonlinnan Pihlajavedentiellä työskentelee parasta aikaa 20–30 henkilöä.
Savonlinnan rakennustyökohteisiin on ollut silloin tällöin vaikeaa saada monitaitoisia osaajia. Attendon seniorikodin rakennustyömaalla Savonlinnan Pihlajavedentiellä työskentelee parasta aikaa 20–30 henkilöä.

Savonlinnan seudulla työvoimapula tuo joillekin aloille ongelmia enemmän kuin toisille.

Etelä-Savon TE-toimiston yrityspalveluissa nähdään, ettei alueen tilanne ole yksioikoisesti katsoen vain huono. Metallialaa työvoimapula koskee tällä hetkellä varmasti eniten.

Kun ammattiosaamisen vaatimus on tosi kova, niin silloin niitä rekrytointiongelmia myös ilmenee. — Hannu Laamanen

— Erityisesti koneistajia on ollut yrityksiin vaikea saada. Koneistajapulaa koetaan muuallakin maassa, kertoo asiantuntija Hannu Laamanen Etelä-Savon TE-toimiston yrityspalveluista.

TE-toimistossa nähdään, että vapaat työpaikat, kausityöpaikat mukaan lukien, ovat täyttyneet Savonlinnan seudulla pääsääntöisesti hyvin.

Savonlinnaan on kesäkaupunkina ollut tiukkaa saada esimerkiksi kokkeja, mutta tavallisesti kokkienkin avoimet työpaikat ovat lopulta tavalla tai toisella täyttyneet.

— Ravintola-alan työntekijöiden saamisessa Savonlinnaan ei ole ollut valtavan suuria ongelmia, mutta kilpailu ammattilaisista on varmaan kovaa. Se voi luoda yrityksiin haasteita, Laamanen sanoo

Rakennusalan monitaitoisten osaajien löytäminen on ollut toisinaan hankalaa, kun työvoimaa on haeskeltu kausiluontoisiin rakennushankkeisiin esimerkiksi juuri kesäksi.

Hannu Laamasen mukaan yhteenvetona voisi sanoa, että metallialan työpaikoilla ja varsinkin tuotannollisissa töissä työvoiman saatavuusongelmien kanssa painiskellaan Savonlinnassa eniten.

— Silloin, kun ammattiosaamisen vaatimus on tosi kova, niin silloin niitä rekrytointiongelmia myöskin ilmenee.

Etelä-Savon TE-toimistoon ei ole kantautunut tietoja siitä, että ammattitaitoista työvoimaa olisi tänne vaikeaa saada Savonlinnan seudun imagon vuoksi.

Selvää kuitenkin on, ettei Savonlinnan vapaisiin työpaikkoihin ole samanlaista tunkua kuin Etelä-Suomen kaupunkikeskuksiin. Tiettyä Savonlinna-ongelmaakin on voinut esiintyä.

— Joskus voi käydä niin, että perheen harkitessa muuttoa Savonlinnan seudulle, on toiselle puolisolle työpaikan saaminen ollut haasteellista. Se voi vaikuttaa kielteisesti työvoiman hakeutumiseen Savonlinnaan, Hannu Laamanen kertoo.

Savonlinnan seudun teollisuustoimialoilla on mennyt viime vuosina hyvin. Rekrytointitarpeita on ollut, ja niihin on voitu vastata rekrytointi- eli rekry-koulutuksella.

Rekry-koulutuksia on pidetty erityisesti silloin, kun metallialalle on ollut haussa erityistä osaamista ja monitaitoisuutta vaativia tehtäviä.

Työpaikkojen markkinointiin on nykyään erilaisia välineitä, esimerkiksi MessiLive, jossa yritys voi markkinoida omia rekrytointitarpeitaan verkossa.