Katso tallenne: S/s Punkaharju teki perjantaina kummallisen matkan: kyytiin ei otettu yhtään matkustajaa — Tee sinäkin virtuaalinen höyrylaivamatka Saimaalla!

Höyrylaivakyydillä voi käydä katsomassa, miten kevät saapuu Saimaalle.

Tuija Pauhu

Janne Leinonen ja s/s Punkaharju
Kapteeni Janne Leinonen kutsuu kaikki mukaan S/s Punkaharjun virtuaaliselle kevätristeilylle tänään kello 12 alkaen. Laivan kyytiin ei oteta ketään, mutta risteilyä voi seurata Itä-Savon verkkosivujen tai Facebookin kautta suorana lähetyksenä.
Janne Leinonen ja s/s Punkaharju Kapteeni Janne Leinonen kutsuu kaikki mukaan S/s Punkaharjun virtuaaliselle kevätristeilylle tänään kello 12 alkaen. Laivan kyytiin ei oteta ketään, mutta risteilyä voi seurata Itä-Savon verkkosivujen tai Facebookin kautta suorana lähetyksenä.

Perjantaina höyrylaiva Punkaharju tekee eriskummallisen matkan: kyytiin ei oteta yhtään matkustajaa, mutta silti laivatunnelmasta voivat nauttia tuhannet ihmiset. Kuinka se on mahdollista?

– Punkaharjun kevätmatka lähetetään suorana lähetyksenä Itä-Savon verkkosivujen kautta ja virtuaalimatkalle voi hypätä mukaan omalta kotisohvalta, laivuri-kapteeni Janne Leinonen kertoo.

Virtuaalimatka jaetaan Itä-Savon verkkosivulla ja Facebook-sivulla ilmaiseksi kaikkien nautittavaksi. Nyt jälkikäteen verkkosivulta ja Facebookista voi katsoa tallenteen tehdystä matkasta.

Leinonen uskoo, että korona-aikoina kaivataan mielen piristystä ja uusia elämyksiä.

– Ihmiset joutuvat nyt viettämään paljon aikaa kotona ja se saattaa ennen pitkää käydä vähän raskaaksi. Mietimme, mikä voisi ihmisiä nyt ilahduttaa, ja keksimme, että luontoelämykset toisivat varmaan näissäkin oloissa hyvää mieltä.

Maaliskussa ei yleensä risteillä

Leinonen muistuttaa, että virtuaalimatkalle lähtijät pääsevät osallisiksi hyvin historiallisesta tapahtumasta.

– Maaliskuussa ei ole Saimaalla risteilty höyrylaivalla, eikä muullakaan aluksella, vuosikymmeniin. Tämä on hyvin poikkeuksellista.

Noin tunnin mittainen virtuaaliristeily lähtee liikkeelle Savonlinnan matkustajasatamasta ja reitti kulkee Pihlajavedellä.

– Käydään katsomassa millainen on jäätilanne, Janne Leinonen kaavailee.

– Ja jos oikein hyvä tuuri käy, voimme tavata jopa saimaannorpan, joka on noussut kevätjäille kuivattelemaan turkkiaan.

Sääennuste lupaa perjantaiksi aurinkoista, tyyntä säätä.

Be safe, Saimaa waits!

S/s Punkaharju lähtee siis Saimaan aalloille ilman matkustajia. Mukana ovat vain kapteeni, minimimiehistö ja Itä-Savon kuvaaja Tuija Pauhu.

Leinonen toivoo, että keväinen risteily herättäisi katsojien mielissä toivoa ja luottamusta tulevaan.

– Jospa joku heräisi ajattelemaan, että kun höyrylaivat ovat jo liikkeellä, niin kyllä se kevät ja kesäkin sieltä tulee.

– Haluamme markkinoida Be safe, Saimaa waits -ajatusta, eli että nyt on turvallisuus kaikkein tärkeintä. Saimaa odottaa, sinne päästään kyllä, ennemmin tai myöhemmin, mutta nyt on syytä toimia vastuullisesti ja pysyä turvassa, Leinonen muistuttaa.

Virtuaaliristeily Saimaalla perjantaina 27.3. kello 12 osoitteessa ita-savo.fi.

Päivitetty 26.3. klo 10.10 tieto siitä, että risteilystreemaus on ilmaiseksi nähtävillä Itä-Savon verkossa ja Facebookissa.

Päivitetty 27.3. klo 15.01: Risteilymatkan voi katsoa jälkikäteen tallenteena.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut