Sosteri kutsuu hallituksen koolle ylimääräiseen kokoukseen: Hallitus käsittelee erikoissairaanhoidon ulkoistuksen ja sen valmistelun lopettamista

Antti Varonen

Mahdollisen Sosterin erikoissairaanhoidon yksityistämissuunnitelmien tilalle nousi parhaaksi vaihtoehdoksi yhteistyö Pohjois-Savon kanssa. Kuvituskuva Savonlinnan keskusairaalasta.
Mahdollisen Sosterin erikoissairaanhoidon yksityistämissuunnitelmien tilalle nousi parhaaksi vaihtoehdoksi yhteistyö Pohjois-Savon kanssa. Kuvituskuva Savonlinnan keskusairaalasta.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin kuntayhtymähallitus esittää valtuustolle, että erikoissairaanhoidon ulkoistamisen valmistelu lopetetaan heti, selviää Sosterin hallituksen kokouksen esityslistasta.

Sosterin yhtymähallitus on kutsuttu päättämään asiasta ylimääräiseen kokoukseen, joka järjestetään ensi keskiviikkona 4. syyskuuta.

Kuntayhtymähallitus esittää kuntayhtymän valtuustolle, että erikoissairaanhoidon ulkoistus ja sen valmistelu lopetetaan. Valmistelua jatketaan julkisen palvelun järjestämiseksi yhteistyössä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa. Yhteistyösuunnitelmien valmistelusta Pohjois-Savon kanssa Sosteri on tehnyt päätöksen jo kesäkuun 17 päivä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on viime keskiviikkona 28. elokuuta käytyjen neuvottelujen yhteydessä lupautunut osallistumaan tämän selvityksen tekemiseen.

Päätökseen ulkoistamisen valmistelujen lopettamisesta vaikutti keskiviikkona 28. elokuuta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) sekä kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) kanssa käydyt neuvottelut. Sosiaali- ja terveysministeriö on käytyjen neuvottelujen mukaisesti pyynnöstä lupautunut osallistua yhteistyöselvityksen tekemiseen.

Päätöksenteon tueksi on pyydetty kannanotot Sosterin paikallisilta henkilöstöjärjestöiltä sekä koko Sosterin lääkärikunnalta.

Kuntayhtymävaltuuston mukaan Pohjois-Savon suunta on Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ja Sosterin vahva tahtotila palvelujen julkiseksi järjestämiseksi.

Artikkelia muokattu 1.9. klo 15.25: Tehty tarkennus siihen, että Sosterin hallitus vasta käsittelee erikoissairaanhoidon ulkoistussuunnitelmia.