Kadonnutta nunnaa etsii perjantainakin yli 40 vapaaehtoista Heinävedellä

"Alustavasti on sovittu, että kolme päivää ainakin etsitään ja sen jälkeen pidetään uusi tilannepalaveri."

Tiistai-iltana kadonneen nunna Elisabetin etsinnät ovat keskittyneet Lintulan luostarista koilliseen, jossa on laajasti asumatonta erämaata. Kuvat: Poliisin kuva ja kuvakaappaus Google Maps.

Heinävedellä kolme päivää kadoksissa ollutta nunnaa etsii perjantainakin yli 40 vapaaehtoista poliisin koirapartioiden tukena.
Etsinnät aloitettiin taas puolenpäivän aikoihin. Tutkinnanjohtaja Harri Pöysti toivoo tietysti, että etsittävä henkilö löytyisi.

Rikoskomisario Pöysti totesi jo aamupäivällä Itä-Savossa, että perjantai on tietyllä tavalla kriittinen päivä etsittävälle.
Kokemus osoittaa, että ihminen voi selvitä kesäsäässä elossa kolme päivää erämaassa, mutta sen jälkeen mahdollisuudet heikkenevät tuntuvasti.

Tiistai-iltana kävelylenkillään Heinävedellä kadonneen 73-vuotiaan nunna Elisabetin, eli Irmeli Vuolteen etsinnät jatkuvat ainakin perjantai-iltaan saakka.

— Etsintäpartioissa on jo yli 40 henkeä. Tänä iltana ja huomenna aamulla pidetään palaveria, miten etsintä jatkuu, jos se ei tänään tuota tulosta.

— Alustavasti on sovittu, että kolme päivää ainakin etsitään ja sen jälkeen pidetään uusi tilannepalaveri, Pöysti sanoo.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo