Tilaajalle

Nimetön ammattilainen: Eteläsavolainen lähihoitaja kertoo vanhustenhoidon järkyttävästä tilasta — ”Surullisinta virikehommassa oli yksi ulkoilujuttu. Se vanhus oli sängyssä, sille oli pantu toppatakki päälle ja pipo päähän, ja ikkuna oli aukaistu ja käytävälle ovi, ja siitä tuli ulkoilumerkintä”

Eteläsavolainen lähihoitaja kertoo nimettömänä vanhusten hoitotyön arjesta yksityisessä hoivakodissa, jossa hän oli töissä. Lähihoitaja on tehnyt ilmoituksen hoivakodin toiminnassa huomaamistaan epäkohdista viranomaisille.

Petri Vanhanen

Omaiset eivät välttämättä tiedä asioiden todellisesta tilasta hoitokodeissa. Ulkoilu käsitetään maalaisjärjellä siten, että vanhusta kävelytetään tai avustetaan ulkoilemaan. Eräässä maakunnan hoitokodissa oli laitettu vanhukselle ulkovaatteet päälle ja avattu ikkuna ulkoilumerkinnän täyttymiseksi.

"Tulin vanhustyöhön, koska olen aina pitänyt vanhuksista. Meillä oli mummo kotona, kun olin pieni, ja naapureissakin oli isovanhemmat kotona. Se oli normaalia arkea. Kävin pienenä aina jututtamassa kylän mummot ja papat, joten vanhustyö oli lähihoitajakoulussa itsestään selvä valinta. Vanhustyö on minulle sydämen asia.

Uusimmat uutiset