Itä-Karjalan kansanopiston joukkotestauksen tulokset ovat valmistuneet: Joukosta löytyi yksi uusi positiivinen koronatestitulos

Itä-Karjalan kansanopiston tapaukseen liittyen on nyt varmistettu kaksi koronavirustartuntaa.

Tuija Pauhu

Itä-Karjalan kansanopisto on suljettu ja karanteenissa tiistaihin 13. lokakuuta asti.
Itä-Karjalan kansanopisto on suljettu ja karanteenissa tiistaihin 13. lokakuuta asti.

Itä-Karjalan kansanopiston koronatapaukseen liittyen on löytynyt uusi positiivinen koronatartunta. Uusi tartunta todettiin tänään perjantaina joukkotestauksen tuloksien valmistuessa, Sosteri tiedottaa.

Ensimmäinen tartunta todettiin keskiviikkona 30. syyskuuta, jonka jälkeen Itä-Karjalan kansanopistolla järjestettiin torstaina joukkotestaus. Testattavia oli tässä vaiheessa 130, jonka joukosta löytyi yksi uusi tartunta.

– Vaikka tämän hetken tieto on huojentava, korostan sitä, että tilanne ei millään muotoa ole ohi. Nyt on tärkeää, että karanteeni pitää. Kokonaistilanne hahmottuu sitten, kun taudin itämisaika ja kahden viikon karanteeni on kulunut, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen toteaa Sosterin tiedotteessa.

Kansanopisto edelleen karanteenissa

Koronavirukselle altistuivat lauantain 26. syyskuuta ja keskiviikon 30. syyskuuta välisenä aikana opistolla olleet ja asioineet. Niitä henkilöitä, joihin Sosteri ei ole vielä saanut yhteyttä, pyydetään soittamaan Sosteriin koronatestaamisen järjestämiseksi.

Koko Itä-Karjalan kansanopiston henkilökunta, opiskelijat sekä opistolla asioineet asetettiin karanteeniin tiistaista 29. syyskuuta alkaen. Kansanopisto on edelleen suljettu ja karanteeni jatkuu tiistaihin 13. lokakuuta asti. Opistolla on myös vierailukielto.

– Osa oireettomista altistuneista on päästetty palaamaan omille kotipaikkakunnilleen jatkamaan kotikaranteenia. Opistolla karanteenissa olevat oireiset on ohjeistettu pysymään huoneissaan, oireettomat voivat maski kasvoille puettuna liikkua opiston alueella turvavälit muistaen, johtajaylilääkäri Luukkonen kertoo.

Sosterin alueella on voimassa perustason maskisuositus. Tämän hetken tilanne ei muuta maskisuositusta eikä ole tarpeen antaa tiukempia suosituksia, sanoo Luukkonen.

Kommentoidut