Savonlinnasta matkattiin keskiviikkona junaan bussilla kuljettajan sairastuttua, mutta jatkossa joukkoliikenne toimii taas lähes normaalisti

Savonlinnan ja Helsingin välisessä lentoliikenteessä ei ole tällä viikolla muutoksia. Bussivuorotkin pyörivät vielä normaalisti.

Timo Seppäläinen

Bussivuorot toimivat toistaiseksi Savonlinnan alueella kuten muukin joukkoliikenne. Hetkisen junamatkustajatkin kulkevat Parikkalaan bussilla.
Bussivuorot toimivat toistaiseksi Savonlinnan alueella kuten muukin joukkoliikenne. Hetkisen junamatkustajatkin kulkevat Parikkalaan bussilla.

Osa Savonlinnan junavuoroista Parikkalaan korvattiin keskiviikkona bussikyydillä. Tämä johtui VR:n mukaan kuljettajan sairaustapauksesta. Sairastuneen kuljettajan tilalle ei saatu toista kuljettajaa. Tämä taas johtui VR:n junankuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta.

VR:ltä arvioitiin keskiviikkona, että Savonlinnan ja Parikkalan välillä raideliikenne korvataan busseilla keskiviikon lisäksi torstainakin. Bussin lähtöpaikka on Savonlinnassa Kauppatorin bussipysäkki ja Parikkalassa rautatieasema. Bussi ajaa kaikkien väliasemien kautta.

Toisaalta veturinkuljettajia edustavan Rautatiealan Unionin RAU:n edustajisto ilmoitti keskiviikkona iltapäivällä lopettavansa painostustoimet.

RAU:n edustajisto katsoo tiedotteessaan, että ylityö- ja vuoronvaihtokiellon keskeyttäminen on vastuullinen toimi yhteiskunnallisesti tärkeissä tehtävissä kuten RAU:n jäsenten työtehtävissä.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koski nimenomaan veturinkuljettajia. RAU:n edustajiston päätös saattaa palauttaa Savonlinnan ja Parikkalan välisen junaliikenteen takaisin kiskoille.

Timo Seppäläinen

Junaliikenne on korvattu viime päivinä bussilla Savonlinnasta Parikkalaan, mutta ongelma on tilapäinen.
Junaliikenne on korvattu viime päivinä bussilla Savonlinnasta Parikkalaan, mutta ongelma on tilapäinen.

Lentoliikenne pelaa normaalisti tämän viikon

Savonlinnan lentoaseman päällikkö Mauri Vihavainen kertoo, että Savonlinnan ja Helsingin välinen lentoliikenne pelaa aivan normaalisti tämän viikon.

– Meille ei ole tullut mitään tietoa mistään muutoksista lentoliikenteen vuoroihin Savonlinnan ja Helsingin välillä. Myös Savonlinnan lentoaseman tilat palvelevat matkustajia normaalisti, Vihavainen sanoo.

Savonlinnan ja Helsingin reitillä lennetään maanantaista perjantaihin kaksi vuoroparilentoa toinen aamulla ja toinen iltapäivällä.

Bussivuorot jatkuvat toistaiseksi normaalisti

Savonlinja Oy:llä on Savonlinnasta sekä kauko- että seutuliikennettä. Bussiyhtiö ajaa muun muassa kaksi vuoroa Savonlinnan ja Helsingin välillä.

Paikallisliikenne ja ostettu joukkoliikenne jatkuu toistaiseksi entisin aikatauluin. — Pia Hokka-Itkonen

Bussiyhtiöstä kerrotaan, ettei mihinkään vuoroihin ole tulossa tällä hetkellä peruutuksia tai supistuksia. Yhtiö liikennöi toistaiseksi normaalien aikataulujen mukaisesti.

Savonlinnan kaupungin logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkonen kertoo, ettei kaupunki ole ehtinyt tehdä mitään linjauksia paikallisliikennettä ja kaupungin hankkimaa joukkoliikennettä koskien.

– Tämä siis tarkoittaa, että paikallisliikenne ja ostettu joukkoliikenne jatkuu toistaiseksi entisin aikatauluin. Jos muutoksia tehdään, niin niistä kyllä ilmoitetaan asiakkaille.

Hokka-Itkosen mukaan kaupungilla on nyt kovasti kiirettä järjestellä koulukyytejä, ja sen vuoksi muun joukkoliikenteen tilannetta päästään tutkailemaan myöhemmin.

"Vuoroista karsitaan koulupäivävuoroiksi merkatut vuorot"

Pohjois-Savon ely-keskuksen joukkoliikennevastaava Satu Huttunen kertoo, että he odottavat nyt liikennöitsijöiltä vahvistuksia poikkeusoloissa ajettavista linja-autoliikenteen sopimusvuoroista.

– Joitakin tietoja on saatu, mutta ei vielä kaikkia. Toiveemme on, että saisimme tällä viikolla täydellisen listauksen perutuista vuoroista. Nämä tiedot julkaisemme sitten verkkosivuillamme, Huttunen kertoo.

Ely-keskuksella on sopimusliikennettä Savonlinnasta esimerkiksi Pohjois-Karjalan suuntaan Joensuuhun sekä Mikkeliin ja Sulkavallekin.

– Yleisohje on ollut, että vuoroista karsitaan nyt niin sanotuiksi koulupäivävuoroiksi merkatut vuorot. Mutta jos näilläkin vuoroilla on koululaisliikenteen lisäksi merkittävää työmatkaliikennettä, niin siinä tapauksessa vuorot ajetaan poikkeusoloissakin. Tilanteet elävät nyt koko ajan.

– Toivomme, että saamme ajantasaiset tiedot liikennöitsijöiltä mahdollisimman nopeasti, Huttunen sanoo.

Matkahuollosta kehotetaan matkustajia tarkistamaan aina oman bussivuoron tilanne ennakkoon ennen matkalle lähtemistä.

OnniBus.com kertoo tiedotteessaan, ettei yhtiö ole supistanut toistaiseksi matkatarjontaansa.