Mertalan koululle tehdään Suomen sadas Ässäkenttä — Pihalle tulee monipuolinen lähiliikuntapaikka

Kenttä valmistuu ensi vuonna — Sen arvo on noin 40 000 euroa.

Mertalan koululle tehdään Suomen sadas Ässäkenttä — Pihalle tulee monipuolinen lähiliikuntapaikka

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton Ässäkenttä-hanke on saavuttamassa sadan kentän tavoitteensa. Päätös sadannen kentän rakentamisesta tehtiin Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi joulun alla.

Sadas Ässäkenttä rakennetaan Savonlinnaan Mertalan koululle Savonlinnan kaupungin, Mertalan koulun sekä Osuuskauppa Suur-Savon ja Palloliiton yhteistyöllä. Kenttä valmistuu vuonna 2018.

Vuoden 2017 loppuun mennessä kenttiä on rakennettu eri puolille Suomea 80 ja ensi vuonna tehdään 20 lisää.

Kaikkiaan osuuskaupat ovat tällöin tukeneet kenttien rakentamista miljoonalla eurolla.

— Osuuskaupat ovat olleet hankkeessa innolla mukana ja erityismaininnan ansaitsee osuuskauppa Arina, joka on tukenut 23 Ässäkentän rakentamista pohjoiseen Suomeen. Osuuskaupoille kentät ovat olleet luonteva osa Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmamme toteuttamista, kertoo SOK:n sponsoroinnista vastaava kehityspäällikkö Mika Hovi.

Kenttäohjelman tavoite on ollut lasten ja nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen lähiliikuntapaikkarakentamisen avulla

Tavoite sadan kentän rakentamisesta suomalaisten koulujen pihoille toteutuu ensi vuonna.

Varovaisestikin arvioiden Ässäkentät tukevat 30–40 000 koululaisen ja päiväkotilaisen liikkumista vuoden ympäri.

Kenttiä eivät käytä ainoastaan koululaiset.

— Liikettä lisätään, kun tuodaan innostavia liikkumisen paikkoja ja välineitä lähelle käyttäjiä. Ässäkenttäohjelma on tuloksekkaasti edistänyt tätä tavoitetta ja samalla yhdistänyt esimerkillisesti järjestökentän, kunnat sekä elinkeinoelämän. Ässäkentät palvelevat paitsi koululiikuntaa, myös lasten, nuorten ja harrastajien vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksia, painottaa palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen.

Ässäkenttä on 21x12 metrin aidattu pelialue, jossa on tekonurmipinta ja päädyissä 3x2 metrin jalka/käsipallomaalit sekä laitojen ulkopuolella lentopallotolpat ja koripallokori juniorikorkeudella.

Kentän hankintahinta on monitoimikenttäohjelman kautta 25 500 euroa ja ohjelmasta saa siihen 10 000 euron avustuksen. Yksittäin hankittuna kentän normihinta olisi 40 000 euroa.

Kenttä toimitetaan käyttövalmiiksi asennettuna tasaiselle ja kovalle pinnalle. Toimitus sisältää viiden vuoden huollot turvatarkastuksineen.

Lisää Ässäkentästä tässä.