Parikkalan veroprosentti nousee sittenkin — Valtuusto äänesti hallituksen esityksen nurin äänin 14 — 13

Kunnanjohtajan alun perin esittämä nosto 20.5:een toteutuu.

Katri Levänen

Parikkalan veroprosentti nousee ensi vuonna 20,5:een valtuuston täpärän äänestyksen jälkeen.
Parikkalan veroprosentti nousee ensi vuonna 20,5:een valtuuston täpärän äänestyksen jälkeen.

Parikkalan tuloveroprosentti nousee sittenkin. Kunnanvaltuusto äänesti nurin kunnanhallituksen päätöksen jättää veroprosentti ennalleen. Täpärästi äänin 14 — 13 valtuusto päätti maanantai-iltana, että veroprosentti nousee prosenttiyksiköllä 20,5:een.

Kunnanhallitus oli aiemmin äänestänyt nurin kunnanjohtaja Vesa Huuskosen esitykset niin tulovero- kuin kiinteistöveroprosenttienkin korotuksista.

Alijäämä uhkasi karata käsistä. — Vesa Huuskonen

Valtuustossa lähinnä keskusta ja sosialidemokraatit olisivat pitäneet veroprosentin ennallaan, muut taas kannattivat veroprosentin nostamista.

Sen sijaan kiinteistöverosta valtuusto ei edes keskustellut. Kunnanhallituksen esitys pitää kiinteistöveroprosentit ennallaan siis hyväksyttiin.

Kunnanjohtajan esitykset oli äänestetty nurin edellisvuonna

Kunnanjohtaja oli esittänyt veronkorotuksia myös vuosi sitten, mutta kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto päättivät pitää verot entisen suuruisina.

Vesa Huuskonen toteaa, että kunnan talous on tänä vuonna alijäämäinen ja alijäämää on tulossa ensi ja seuraavanakin vuonna muun muassa Eksoten maksuosuuksien kasvun takia.

— Alijäämä uhkasi karata käsistä. Tälle vuodelle alijäämää kertyy yli miljoona euroa ja ensi vuonnakin yli miljoona euroa veroprosentin nostamisesta huolimatta. Nyt ei vain jouduta ihan niin ahtaalle kuin ilman korotusta olisi jouduttu.

Huuskonen muistuttaa, että Parikkalalla on edelleen edessä tiukat tasapainotustoimet.

— Taseessa meillä on kyllä varaa, mutta rakennuksia ja metsää on hankala muuttaa rahaksi.

Parikkala on saamassa yhteisen rakennusvalvonnan Rautjärven kanssa, jos Rautjärvi tekee asiasta omat vastaavat päätöksensä. Parikkalan valtuusto osaltaan päätti, että rakennusvalvoja tulisi Parikkalasta.