Tutkimus: Eteläsavolaiset koko maan tyytyväisimpiä oman taloyhtiön isännöintiin

Tutkimuksella kartoitettiin taloyhtiöiden tyytyväisyyttä isännöintiin ja isännöintipalvelujen laatuun sekä koottiin näkemyksiä taloyhtiöiden tarpeista ja odotuksista isännöinnin suhteen.

Tanja Kuisma

Eteläsavolaiset ovat tyytyväisiä taloyhtiöiden isännöintiin. Kuvituskuva.
Eteläsavolaiset ovat tyytyväisiä taloyhtiöiden isännöintiin. Kuvituskuva.

Etelä-Savossa on Suomen parhaat isännöitsijät, selviää Kiinteistöliiton ja Isännöintiliiton teettämän Isännöinnin laatu 2020 -tutkimuksen tuloksista. Tutkimuksella kartoitettiin taloyhtiöiden tyytyväisyyttä isännöintiin ja isännöintipalvelujen laatuun sekä koottiin näkemyksiä taloyhtiöiden tarpeista ja odotuksista isännöinnin suhteen.

Kyselytutkimukseen vastasi Etelä-Savosta 132 taloyhtiön puheenjohtajaa, hallitusten jäsentä, osakasta sekä toiminnantarkastajaa.

Taloyhtiöt olivat tyytyväisimpiä isännöitsijän kokoustoimintaan ja talousosaamiseen. Heikoimmat arvosanat Etelä-Savossa saivat isännöitsijän kyky ja asiantuntemus huolehtia kiinteistön kunnosta ja kiinteistöön liittyvistä palveluista tai hankinnoista. Myös viestintä, tiedottaminen sekä yleinen vuorovaikutus kokousten välillä sai kritiikkiä.

Isännöintiin olivat tyytyväisimpiä pisimpään hallituksessa toimineet sekä taloyhtiöissä toimivat iäkkäät ihmiset. Kriittisimpiä puolestaan olivat ruuhkavuosia elävät 30–49 -vuotiaat.

Tutkimuksen toteutuksesta ja raportoinnista vastasi puolueeton ja riippumaton asiantuntijayritys KTI Kiinteistötieto Oy. Valtakunnalliseen kyselyyn tuli yli 6 000 vastausta.