Konkurssiin hakeutunut Punkaharjun Lomakeskus majoittaa vielä ensi viikonloppuna — Jatkosta päättää pesänhoitaja

Alueen talviasuttavat mökit ovat yksityisten ihmisten sekä esimerkiksi ammattiliittojen ja vakuutusyhtiöiden omistuksessa. Ne joutuvat etsimään uuden vuokravälittäjän.

Soila Puurtinen

Kesämaa-huvipuistosta tunnettu Punkaharjun Lomakeskus on hakeutunut konkurssiin.
Kesämaa-huvipuistosta tunnettu Punkaharjun Lomakeskus on hakeutunut konkurssiin.

Konkurssiin hakeutunut, Kesämaa-huvipuistosta tunnettu Punkaharjun Lomakeskus majoittaa väkeä vielä ensi viikonloppuna. Toimitusjohtaja Juha Pelkonen kertoo, että paikalla on tällä hetkellä majoittujia ja heitä on tulossa myös viikonloppuna.

Sen pidemmälle Pelkonen ei osaa tilannetta arvioida, sillä jatkosta päättää käräjäoikeuden vahvistama pesänhoitaja. Toistaiseksi pesänhoitajaa ei ole vahvistettu. Pelkonen sanoo, että ehdotus lakimiehestä on tehty.

— Keväälle ei ole tehty kovin paljoa majoitusvarauksia, sillä ne tehdään nykyisin viime tipassa.

Alueen talviasuttavat mökit ovat yksityisten ihmisten sekä esimerkiksi ammatiliittojen ja vakuutusyhtiöiden omistuksessa. Lomakeskus on vuokrannut niitä edelleen.

Alueen mökeistä osaa on jälleenvuokrannut kokonaan toinen yritys.

Pelkonen arvioi, että mökkien toiminta jatkuu tavalla tai toisella, sillä ne eivät ole mukana konkurssissa. Mökkien omistajat valitsevat itse, kuinka toimivat ja mistä ostavat vuokravälityksen vastedes.

Punkaharjun Loman omistaman ja Lomakeskuksen vuokraaman Luhtihotellin jatkosta ei ole varmuutta, sillä sitä tarkastellaan Pelkosen mukaan konkurssissa eri tavalla kuin yksityisten omistamia mökkejä.