Savonlinnan torille saadaan uusi käteisautomaatti — Entinen Otto-automaatti lähti torin kulmalta, kun Danske Bank sulki ovensa

Iida Tynnilä

Uusi Otto-automaatti on tarkoitus ottaa käyttöön torin laidalla perjantain aikana.
Uusi Otto-automaatti on tarkoitus ottaa käyttöön torin laidalla perjantain aikana.

Savonlinnan torin laidalla otetaan käyttöön perjantain aikana uusi Otto-käteisautomaatti.

Täysin uusi konttimallinen käteisautomaatti asennettiin paikoilleen aivan torin yhteyteen torstaina puolilta päivin. Automatia Pankkiautomaatit Oy:n käteispalveluiden johtaja Harri Pennasen mukaan automaatti on tarkoitus saada käyttöön viikonlopuksi.

— Automaattiin kytketään tänään ja huomenna sähköjä ja huomenna se on tarkoitus avata käyttöön, Pennanen kertoo.

Aiemmin torin läheisyydessä oli Otto-automaatti Danske Bankin konttorin yhteydessä. Automaatti otettiin pois käytöstä toukokuun loppupuolella, kun Danske Bankin konttori suljettiin.

Automatian Pennasen mukaan konttimallista automaattia alettiin heti etsiä Savonlinnaan, kun tilanne entisen automaatin nopeasta lähtemisestä paljastui.

— Olimme Automatialla vahvasti sitä mieltä, että varsinkin kesän lähestyessä kaupungin tuohon alueelle täytyi saada puuttuvat käteispalvelut. Näin ollen pystyimme saamaan asian kuntoon hyvin nopealla aikataululla.

Kaisa Kontiainen

Uutta Otto-automaattikonttia siirrettiin torstaina paikoilleen.
Uutta Otto-automaattikonttia siirrettiin torstaina paikoilleen.

Pennasen mukaan automaatin hankkiminen ja asennus on sujunut hyvässä yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kanssa.

Otto-automaatti jää torin laidalle ainakin kesän ajaksi.

— Kesän aikana kartoitamme käyttöaktiviisuutta eli selvitämme, voisiko automaatille olla käyttö myös muuna aikana ja sen perusteella teemme päätöksen palvelun jatkumisetsa.

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämysyhdistys Sakke ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen iloitsee käteisautomaatin saantia vilkkaalle kauppapaikalle.

— Toivottavasti nyt saadaan se viikonlopun tapahtumien ajaksi jo toimintaan. Siitä on paljon iloa lähialueella ja etenkin torilla asioiville.