Attendo aloittaa yt-neuvottelut Sulkavalla

Attendo Oy aloittaa ensi torstaina yhteistoimintaneuvottelut Sulkavan yksiköissään. Tarkoituksena on parantaa palvelujen saatavuutta ja kehittää kotihoitoa.

Attendo aloittaa yt-neuvottelut Sulkavalla

Attendo Oy aloittaa ensi torstaina yhteistoimintaneuvottelut Sulkavan yksiköissään. Yhtiö tiedotti yt-neuvottelujen alkamisesta Sulkavan henkilöstölleen tiistaina ja verkkosivuillaan keskiviikkona.

Neuvottelut koskevat Sulkavan kotihoitoa, vastaanottoa sekä koko Sulkavan sosiaali- ja terveyspalveluiden osasto- ja laitosapulaisten sekä laitoshuoltajien työtehtäviä. Mahdollisten toimenpiteiden kohteeksi joutuvien lukumäärä on 0—31 henkilöä.

Attendo on vuodenvaihteesta alkaen tuottanut Sulkavan sosiaali- ja terveyspalvelut. Henkilöstö siirtyi Attendolle liikkeenluovutuksella kunnasta ja Sosterista. Vuodenvaihteeseen asti Sosteri vastasi sulkavalaisten terveydenhuollosta. Vanhustenhuollon ja muut sosiaalipalvelut kunta hoiti itse.

Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaoja sanoo, että yt-neuvottelujen tavoitteena on käydä läpi kaikki toimenkuvat. Neuvottelujen syyt ovat tuotannolliset.

— Kokonaisulkoistuksen ajatus on, että toiminnot organisoidaan järkevimmällä mahdollisella tavalla, Korkeaoja sanoo.

Korkeaoja uskoo, että neuvottelut saadaan käytyä kuudessa viikossa. Hän ei osaa vielä sanoa, kuinka paljon neuvottelujen tuloksena tulee irtisanomisia, osa-aikaistamisia tai muuta henkilöstömäärän vähentämiseen tähtääviä toimia.

— Se käydään neuvottelujen aikana läpi.

Tiedotteensa mukaan Attendo pyrkii pitämään mahdollisten toimenpiteiden kohteeksi joutuvien lukumäärän mahdollisimman pienenä ja tukee kaikin mahdollisin tavoin niiden kohteeksi mahdollisesti joutuvia. Korkeaojan mukaan yt-neuvottelujen painopiste on toimintatapojen ja toimenkuvien muuttamisessa.

— Sellaista lupausta ei kuitenkaan ennen neuvotteluja voida antaa, että ketään ei irtisanota, Korkeaoja sanoo.

Korkeaoja sanoo, että sellaisia henkilöstövähennyksiä ei tehdä, jotka heikentävät kuntalaisten palveluja.

— Tarkoituksena on parantaa palvelujen saatavuutta ja kehittää kotihoitoa.

Attendolla on hoidossaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisuus yhteensä seitsemässä kunnassa. Organisaatiomallia on siirtymävaiheessa muutettu kaikissa kunnissa.

— Jokainen kunta on oma tarinansa, Korkeaoja sanoo.

Kello 11:20 juttua täydennetty Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaojan lausunnoilla.

Kello 12 lisätty tieto henkilöstöryhmistä, joita neuvottelut koskevat.

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen