Sosterin alueella todettu viisi uutta koronavirustartuntaa – Savonlinnan Teatterin henkilökunta on asetettu karanteeniin

Uusia tartuntoja on todettu kahdessa eri ketjussa. Teatterin esitykset joudutaan perumaan ainakin 6. marraskuuta saakka.

Timo Seppäläinen

Uusista tartunnoista huolimatta epidemiatilanne Sosterin alueella on perustasolla. Sosterista muistutetaan erityisesti kasvomaskisuosituksesta.
Uusista tartunnoista huolimatta epidemiatilanne Sosterin alueella on perustasolla. Sosterista muistutetaan erityisesti kasvomaskisuosituksesta.

Sosterin alueella on todettu viisi uutta positiivista koronavirustartuntaa, kertoo Sosteri tiedotteessaan.

Tartuntoja on kahdessa eri ketjussa. Neljä tartuntaa liittyy Savonlinnan teatteriin ja yksi tartunta on todettu Itä-Karjalan kansanopistossa.

Savonlinnan teatterin näytöksissä 20. lokakuuta alkaen käyneitä kehotetaan seuraamaan vointiaan ja ottamaan herkästi yhteyttä Sosteriin koronavirustestiin pääsemiseksi. Tartuntaketjujen jäljitys on käynnissä.

– Kahteen ketjuun liittyen on noin 60 henkilöä asetettu karanteeniin. Näistä voi tulla vielä lisää tartuntoja, kertoo johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterin tiedotteessa.

Karanteenit jatkuvat tämän hetken tiedoilla 6.11.2020 saakka.

Teatterin esitykset joudutaan perumaan 6. marraskuuta saakka

Savonlinnan Teatteri tiedottaa, että koronavirustartunnat on todettu teatterin henkilökunnassa. Tartunnat todettiin tiistai-iltana ja keskiviikkoaamuna. Sairastuneet ovat lieväoireisia ja he ovat kotihoidossa.

– Altistumisen vuoksi koko Savonlinnan Teatterin henkilökunta ja tartunnan saaneiden kanssa läheisesti tekemisissä olleet henkilöt on asetettu välittömästi karanteeniin, teatterin tiedotteessa kerrotaan.

Teatterin ohjelmistosta joudutaan perumaan esitykset 6.11.2020 saakka.

– Olemme yhteydessä kaikkiin lipun ostaneisiin henkilökohtaisesti. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa, teatterin myynti- ja markkinointisihteeri Janne Laitinen sanoo tiedotteessa.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Teatterin koko henkilökunta on asetettu karanteeniin koronavirustartuntojen takia.
Savonlinnan Teatterin koko henkilökunta on asetettu karanteeniin koronavirustartuntojen takia.

Laajennettu kasvomaskisuositus on voimassa

Uusista tartunnoista huolimatta epidemiatilanne Sosterin alueella on edelleen perustasolla. Laajennettu maskisuositus on voimassa Sosterin alueella, eli Savonlinnan kaupungissa sekä Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan kunnissa.

Laajennetun suosituksen mukaisesti maskia tulee käyttää lukioissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa. Maskia tulee käyttää aina myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, jos lähikontakteja ei voi välttää.

Päivitetty 28.10. klo 14.50 Savonlinnan Teatterin tiedotteen tiedoilla.

Korona

Savonlinnan Teatterin perutut esitykset

Lauluilta ruumishuoneella ke 28.10. klo 19.

Sademies to 29.10. klo 19.

Lauluilta ruumishuoneella pe 30.10. klo 13.

Sademies pe 30.10. klo 19.

Lauluilta ruumishuoneella ke 4.11 klo 19.

Sademies to 5.11. klo 19.

Sademies pe 6.11. klo 19.

Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä Teatterin myyntipalveluun, puh. 015 510 010, myynti@savonlinnanteatteri.fi.

Teatterin toimisto on suljettu.

Lisätietoa täältä.