Muhasaaressa kesällä loppuunmyynyt Babylon on nyt mahdollista nähdä Kulttuurikellarissa

Babylon on rohkea komedia vallasta

Keskiviikkona annetaan uusi tilaisuus niille, jotka kesällä jäivät vaille Red Nose Companyn esitystä.
Keskiviikkona annetaan uusi tilaisuus niille, jotka kesällä jäivät vaille Red Nose Companyn esitystä.

Nyt herätys kaikki, jotka kesällä jäivät nuolemaan näppejään: Red Nose Companyn Babylon-esitys saapuu nyt Kulttuurikellarin lavalle. Esityksiä on kaksi, molemmat keskiviikkona 23.10.: ensimmäinen kello 14 ja toinen kello 19.

Teatteritapaukseksi nimitetystä Babylonista oli kesällä Muhasaaren teatterissa esiintyjien aikataulun vuoksi vain yksi esitys, ja se myytiin kerralla loppuun. Nyt syksyn tultua Muhasaaren tunnelmiin pääsee Kulttuurikellarissa järjestettävissä Muhasaari goes Kulttuurikellari -tapahtumissa.

Hykerryttävän hauska Babylon käsittelee vallankäyttöä naisnäkökulmasta. Esityksessä Babylon (Minna Puolanto) haluaa ratkaista kaikki valtaan liittyvät ydinkysymykset. Tässä häntä auttaa palvelija Ré (Hanna Seppä). Esitys porautuu erilaisiin vallankäyttötilanteisiin. Klovnit tuovat näyttämölle omakohtaisten kokemustensa lisäksi monenlaisia valtikan heiluttajia Madonnasta Ronaldoon ja Katariina Suuresta Donald Trumpiin.

Marielle Eklund-Vasaman ohjaama teos tutkii eri sukupuolten välisiä valtarakenteita. Se antaa näin oman puheenvuoronsa käynnissä olevaan #metoo-vallankumoukseen.

Babylonin kesto on puolitoista tuntia, siinä ei ole väliaikaa. Esitys on suunnattu aikuisille sekä nuorille 13-vuotiaasta ylöspäin.