Muotisuunnittelija Jukka Rintala ja hänen näyttelynsä ovat jälleen osa Savonlinnan kesää — Edessä on 30. kesä Savonlinnassa

Muotisuunnittelija, taiteilija Jukka Rintala viettää jälleen kesää Savonlinnassa ja avasi sen kunniaksi näyttelyn Taito Shopin tiloihin.

Timo Seppäläinen

Jukka Rintala.

Taiteilija Jukka Rintalan Muodin puutarha on 30-vuotisjuhlanäyttely ja visualisti Matti Vaskelaisen Savonlinnan kesässä mukanaolon kunniaksi. Tämä vuosi on Rintalan ja Vaskelaisen 30. vuosi Savonlinnan kesässä ja edessä on jo 12. kesä Taito Shopissa, missä näyttely on esillä tämänkin kesän ajan.

Taito Shopin myymälässä on Jukka Rintala -osasto, jossa on vaatteita, takkeja, kattaustuotteita ja sisustustuotteita arkeen ja juhlaan. Tuotteet on valmistettu Suomessa.

Tämän vuoden näyttelystä saatiin valoisa, herkkä ja hieno. — Jukka Rintala

Tuoreen näyttelyn avajaisia vietettiin torstaina 23. toukokuuta.

— Näyttelyavajaiset olivat erittäin onnistuneet ja paikalla oli hieno yli 130 henkilön joukko ystäviä ja näyttelyvieraita, Rintala iloitsee.

Vuosien varrella Savonlinna on tullut Rintalalle ja Vaskelaiselle tutuksi paikaksi.

— Olemme saaneet kaupungista paljon ystäviä. Tänä kesänä vierailemme aina välillä kaupungissa ja oopperajuhlakaudella olemme sitten tiiviimmin paikalle, Rintala kertoo.

Rintalan näyttelyiden merkitys Savonlinnan kesässä on ollut huomattava ja ne ovat saaneet suurta arvostusta. Savonlinnan kaupunki luovutti hänelle Savonlinna-mitalin vuonna 2008 tunnustuksena kaupungin tunnetuksi tekemisestä.

Timo Seppäläinen

Rintalan mukaan Savonlinnan näyttelyn kokoaminen on joka vuosi mieleinen haaste, sillä näyttelystä täytyy aina tehdä uusi ja erilainen.

— Tämän vuoden näyttelystä saatiin valoisa, herkkä ja hieno, Rintala iloitsee.

Juhlatunnelma on vahvasti mukana näyttelyssä valkoisen ja kullan sävyisissä uniikkipuvuissa, luontoaiheisissa suurissa tauluissa vahvistettuna mustan ja roosan sävyisillä uniikkipuvuilla ja tauluilla.

Näyttelyssä on useita tasavallan ykkösjuhlien, Linnan juhlien pukuloistoa, josta Rintala tunnetaan.

Esillä on yrittäjäneuvos Kirsti Paakkasen silkkitaftipuku ja häneltä toinen musta luonnonsilkkisifonki iltapuku. Helena Ahtelalta on niinikään kaksi Linnan juhlapukua, kultainen brokaditakki ja mustapilkullinen kultapitsipuku. Leena Harkimon silkkitaftipuku on roosan sävyinen. Valkoinen iltatakki on ollut Ella Kannisen yllä.

Timo Seppäläinen

Jukka Rintala on myös tekstiilitaiteilija, joka on suunnitellut useita kuoseja omiin vaate- ja sisustuskokoelmiinsa.

Lisätietoja Rintalan töistä ja näyttelystä nettisivuilla www.jukkarintala.fi sekä Facebook-sivuilla Studio Jukka Rintala.