Kirjastonjohtajat visioivat kirjallista pyöräilyreittiä Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihankkeen tueksi — Tai voisihan sen kiertää veneelläkin

Hankkeen lähettiläät Saimi Hoyer, Sari Kaasinen ja Jani Halme lähtevät kiertämään alueen kaupunkeja.

Kirjallisten kohteiden reitti voisi olla mukana tukemassa kulttuuripääkaupunkihakemusta. Arkistokuva
Kirjallisten kohteiden reitti voisi olla mukana tukemassa kulttuuripääkaupunkihakemusta. Arkistokuva

Savonlinnan, Kuopion, Joensuun ja Lappeenrannan kirjastojen johtajat visioivat kirjastojen osaa Saimaa-ilmiön toteuttamisessa Savonlinnassa torstaina, tiedottaa Savonlinnan kaupunginkirjasto.

Tämä Saimaa-ilmiö ei ole popmuusikoiden laivakiertue, vaan kyse on Saimaata ympäröivien maakuntien ja niiden keskuskaupunkien pyrkimyksestä saada Savonlinnasta Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Aihetta ajaa samanniminen hanke.

Hankkeen teemoja ovat Veden voimalla, Yhdistävillä silloilla ja Itäisellä ilolla, ja kirjastojen uudenlaista yhteistyö viriteltiin niiden pohjalta.

Pienillä resursseilla voidaan toteutta ainakin Saimaa-lukupiirejä, mutta esiin nousi myös kirjastopyöräilyreitti Saimaan alueella. Se kokoaisi yhteen kirjallisia kohteita ja olisi kuljettavissa pyöräillen, autolla tai ehkä jopa veneillen.

Hankkeen keulakuvat Jani Halme, Saimi Hoyer ja Sari Kaasinen ovat lähdössä rengasmatkalle jakamaan itäsuomalaista ilosanomaa ja innostamaan ihmisiä mukaan, tiedottaa puolestaan Etelä-Savon maakuntaliitto. Matka alkaa 21. tammikuuta Kuopiosta ja Joensuusta, Lappeenranta on vuorossa 23. tammikuuta sekä Mikkeli ja Savonlinna 18. helmikuuta.

Lue lisää Saimaa-ilmiöstä tästä.