Kokoomuskin tahtoo Savonlinnaan Kysin toisen kampuksen, mutta ei tässä vaiheessa ota kantaa maakuntajakoon —  Keskusta ei lyö kantaansa lukkoon ennen kuin varmistaa, mitä mieltä ministeri Krista Kiuru (sd.) oikeasti on

Soila Puurtinen

Savonlinnan keskussairaala ,sairaala
Savonlinnan keskussairaala ,sairaala

Savonlinnan kokoomuksen kunnallisjärjestö kannattaa sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyötä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri kanssa. Kokoomus julkisti kannanottonsa sunnuntaina. Kokoomus uskoo, että kumppanuus Kuopion yliopistosairaalan kanssa turvaa Savonlinnan keskussairaalan toiminnan jatkumisen myös tulevaisuudessa.

— Yliopistosairaalan kaksi kampusta luovat ja tuovat uutta ilmettä sekä houkuttelevuutta lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan rekrytointiin. Yhdistyminen luo erittäin hyvät mahdollisuudet ja ympäristön uudenlaisiin avauksiin sekä lääkäri- että hoitajakoulutuksessa, kokoomus toteaa.

Tietenkin me ymmärrämme, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin yhdistyminen saattaa johtaa siihen, että maakuntaakin on vaihdettava. — Ari Ora

SDP:n kunnallisjärjestö otti kantaa Pohjois-Savon kanssa tehtävän sote-yhteistyön puolesta jo reilu viikko sitten. SDP totesi suhtautuvansa myönteisesti myös siihen, että Savonlinna siirtyisi Etelä-Savon maakunnasta Pohjois-Savon maakuntaan, jos siihen tulee mahdollisuus.

Kokoomuksen kunnallisjärjestö ei puheenjohtajansa Ari Oran mukaan ota tässä vaiheessa mitään kantaa mahdolliseen maakuntavaihdokseen.

— Nyt on kyse sairaalan turvaamisesta, ja se on ensiarvoisen tärkeää. Tietenkin me ymmärrämme, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin yhdistyminen saattaa johtaa siihen, että maakuntaakin on vaihdettava, Ora sanoo.

Sote Sosteri Essote maakunnat-1.jpg

Keskustalaiset eivät ota asiaan mitään kantaa ennen kuin ovat tavanneet ministerin — "On mahdollista, että Kiurun lausunnot ovat saaneet erilaisia painotuksia kuin hän tarkoitti"

Savonlinnan keskustalaiset eivät ole vielä ottaneet kantaa kaupungin sote- tai maakuntasuuntiin. Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Reima Härkönen sanoo, että ryhmä muodostaa kantansa sen jälkeen, kun kaupunginhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto ovat ensi perjantaina tavannut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.).

— On mahdollista, että ministeri Kiurun lausunnot ovat julkisessa keskustelussa saaneet erilaisia painotuksia kuin hän tarkoitti hiljattain käydessään Savonlinnassa. Varmistamme häneltä itseltään, toivooko hän Savonlinnan maakuntavaihdosta, Härkönen sanoo.

Kommentoidut