Sosteri päivittää potilastietojärjestelmän – Nykyohjelmiston ylläpito päättyy, uudessa tavoitteena lainmukaisuus ja tietoturva

Päivittäminen hidastaa palvelua arviolta pariksi viikoksi.

Jukka Asikainen

Projektipäällikkö Mikko Niemen mukaan potilastietojärjestelmän päivitys parantaa esimerkiksi Kanta-palvelua.
Projektipäällikkö Mikko Niemen mukaan potilastietojärjestelmän päivitys parantaa esimerkiksi Kanta-palvelua.

Sosteri päivittää nykyisen potilastietojärjestelmän uuteen Lifecare -potilastietojärjestelmään, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

– Nykyisen ohjelmiston ylläpito on päättymässä järjestelmätoimittajan osalta, eikä sen kehitystä enää jatketa. Päivitys tuo esimerkiksi laajemmat mahdollisuudet tallentaa asiakirjoja Kanta-palveluun, kertoo projektipäällikkö Mikko Niemi tiedotteessa.

Potilastietojärjestelmä sisältää asiakkaiden ja potilaiden terveystiedot. Potilasturvallisuus ei Sosterin mukaan päivityksessä vaarannu. Päätavoite on saada käyttöön nykyisen lain mukainen ja tietoturvallinen järjestelmä.

Muutos on tarkoitus tehdä 7.–8.11.2020 ja siitä aiheutuu vuorokauden käyttökatko. Sen aikana henkilökunta katsoo nykyistä järjestelmää, mutta uudet kirjaukset tehdään paperille ja sähköisten reseptien sijaan käytetään paperisia. Ajanvarauskirjoja ei voi tuolloin käyttää, joten joiltakin asiakkailta saatetaan pyytää uutta yhteydenottoa seuraavana päivänä.

Päivitys vaikuttaa toimintaan muutaman viikon ajan ja palvelu saattaa olla tavallista hitaampaa sekä paikan päällä että puhelimitse asioidessa. Viivettä voi olla myös reseptien uusimisessa.

Sosterin sähköisen asioinnin (Hyvis) kanavissa on päivityksestä johtuen käyttökatko perjantaista 6.11 klo 15.30 aina maanantaihin 9.11 klo 16.00 asti.

Uusimmat uutiset