Keskustaajaman kumppanuuspöydässä puhutaan muun muassa liikennekäyttäytymisestä ja kaavoituksesta — Savonrannan, Kerimäen ja keskustaajaman lähidemokratiailloissa saa nostaa keskusteluun minkä tahansa toiveen tai kehittämisidean

Savonrannan asioista puhutaan kumppanuuspöydässä tiistaina ja Kerimäen asioista keskiviikkona. Keskustaajaman kumppanuuspöytään torstaina on kutsuttu alustajiksi poliisi ja kaavoituksen asiantuntija.

Soila Puurtinen

Ylikonstaapeli Pekka Lötjösen alustuksen pohjalta voidaan torstaina keskustaajaman kumppanuuspöydässä keskustella vaikkapa nuorten ihmisten ja muiden tienkäyttäjien liikennekäyttäytymisestä. (Arkistokuva)
Ylikonstaapeli Pekka Lötjösen alustuksen pohjalta voidaan torstaina keskustaajaman kumppanuuspöydässä keskustella vaikkapa nuorten ihmisten ja muiden tienkäyttäjien liikennekäyttäytymisestä. (Arkistokuva)

Savonlinnan kaupunkikeskustan kumppanuuspöydässä torstaina keskustellaan ainakin liikennekäyttäytymisestä ja kaavoituksesta sekä kaupungin kehittämisestä.

Kumppanuuspöydän puheenjohtaja Jyrki Huttunen on kutsunut alustajiksi ylikonstaapeli Pekka Lötjösen sekä kaupungin tekniseltä virastolta kaavoituksesta tietävän virkamiehen.

— Tarkoitus on herättää keskustelua kaupungin kehittämisestä sekä nuorten ja kaikkien muiden liikennekäyttäytymisestä, Huttunen sanoo.

Torstain kumppanuuspöydässä käsitellään kaikkien keskustaajaman kaupunginosien asioita. Keskustaajaman alueeseen kuuluvat siis taajamamerkkien väliset alueet, kuten Pihlajaniemi, Kellarpelto, Miekkoniemi, Nojanmaa ja Nätki.

Savonranta kokoontuu tiistaina ja Kerimäki keskiviikkona

Alkavalla viikolla on myös Savonrannan kumppanuuspöytä tiistaina ja Kerimäen kumppanuuspöytä keskiviikkona.

Kuka tahansa saa nostaa kumppanuuspöydissä esille asioita ja ideoita, joita haluaa viedä eteenpäin kaupungin päätöksenteossa tai muutoin.

Ylivoimaisesti eniten on toivottu lapsille sisäleikkipaikkaa ja kaiken ikäisille samanlaista liikuntapuistoa kuin Kerimäellä. — Jaana Luostarinen

Kumppanuuspöytien yhteyshenkilö Jaana Luostarinen on pitkin kesää kerännyt ihmisiltä toiveita asioista, joita ainakin pitäisi nostaa esiin.

— Ylivoimaisesti eniten on toivottu lapsille sisäleikkipaikkaa ja kaiken ikäisille samanlaista liikuntapuistoa kuin Kerimäellä. Kerimäellä taas on toivottu liikuntapuiston laajentamista niin, että sinne saisi skeittipaikan, Luostarinen sanoo.

Myös teiden ja katujen kunto on noussut keskusteluissa esille kaikkialla.

Esimerkiksi Kerimäellä jatketaan keskustelua kantatie 71:n kevyen liikenteen väylästä, jota kevään kumppanuuspöydässä esitettiin rakennettavaksi.

Tiellä ei virkamiesten selvitysten mukaan ole tarpeeksi käyttäjiä, jotta kevyen liikenteen väylä kannattaisi rakentaa.

— Kumppanuuspöytien puheenjohtajisto on laittanut asian uudelleen listalle ja esittää, että kevyen liikenteen väylä saataisiin edes Kerimäen kirkonkylän ja Toroppalan väliselle osuudelle, Luostarinen kertoo.

Kumppanuuspöydissä saadaan tietoa siitä, miten kevään tilaisuuksissa esitetyt aloitteet ovat edenneet.

Savonrannan kumppanuuspöydän puheenjohtaja Hannu Karvinen sanoo, että yhtenäiskoulun puolia kannattaa edelleen pitää, vaikka kaupunginvaltuusto onkin toistaiseksi torjunut esityksen Savonrannan yläkoulun lopettamisesta.

Myös Päivärinteen vanhainkodista kannattaa Karvisen mielestä puhua.

— Vanhainkodin lopettaminen on valmistelussa. Miten sitten omaiset pääsisivät vanhuksia katsomaan?

Matkailutäkyjäkin voi ideoida

Kumppanuuspöydissä voidaan ideoida vaikkapa tekemistä alueen nuorille tai kehitellä houkuttelevia matkailutäkyjä.

Keskustaajama-alueella on esitetty ideoita myös uimahallinniemen kehittämisestä kaupunkilaisten virkistysalueeksi.

Uusimmat uutiset