Moinsalmentiellä peräänajokolari – Neljä ihmistä pakeni poliisia metsään, koska heillä ei ollut passeja mukanaan

Poliisi on löytänyt metsään paenneet henkilöt. Heitä ei epäillä rikoksista.

Kai Skyttä

Itä-Suomen poliisi tavoitti metsään peloissaan karanneet onnettomuusauton matkustajat.
Itä-Suomen poliisi tavoitti metsään peloissaan karanneet onnettomuusauton matkustajat.

Savonlinnassa Moinsalmentien ja Hirvasjärventien risteyksessä sattui maanantaina aamupäivällä peräänajokolari.

Kolarissa oli osallisina kaksi henkilöautoa, joista edelläajavan perään ajanut on ulkomaan rekisterissä. Autojen kyydissä oli yhteensä seitsemän ihmistä.

Perään ajaneen auton kuljettaja loukkaantui lievästi, selviää poliisin tiedotteesta. Kuljettaja oli 27-vuotias mies.

Pakenemisen syynä henkilöpaperien puuttuminen

Neljä jäljempänä ajaneen auton matkustajaa pakeni onnettomuuspaikalta metsään saatuaan tietää, että poliisi on tulossa paikalle. Kaikki olivat muun maan kuin Suomen kansalaisia.

Ajoneuvojen kuljettajat ovat kuitenkin jääneet paikalle ja poliisi on pystynyt jututtamaan heitä.

Pakenemisen motiiviksi paljastui se, ettei matkustajilla ollut henkilöpapereita mukanaan. He pelkäsivät joutuvansa vaikeuksiin poliisin kanssa oltuaan liikenteessä ilman passejaan.

Paikalla olleet kaksi poliisin partiota onnistuivat houkuttelemaan paenneet henkilöt pois metsästä. Paenneet ehtivät poliisin mukaan olla hetken verran jo eksyksissäkin.

Poliisi kävi tarkastamassa paenneiden henkilöllisyyden heidän majapaikassaan, eikä papereissa ollut huomauttamista. Poliisi ei epäile heidän syyllistyneen rikoksiin.

Epäilty rikosnimike on liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että itse liikenneonnettomuus oli varsin tavanomainen. Syyllisyys oli selvä, eikä alkoholilla ollut osuutta asiaan.

Perään ajaneen ajoneuvon kuljettajaa ei epäillä muusta kuin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ajoneuvot vaurioituivat sen verran pahasti, etteivät ne enää ole ajokuntoisia.

Pelastuslaitoksen Savonlinnan yksikkö kävi raivaamaassa onnettomuuspaikan. Kolaripaikan raivaaminen aiheutti risteysalueella hetkellisesti liikennehaittaa.

Päivitetty 13.29: Täydennetty kauttaaltaan Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotuilla sekä tiedotteeseen kirjatuilla lisätiedoilla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset