Henkilöauton kuljettaja kiihdytti päin rantautumassa olleen lossin etuluukkua — Auto putosi veteen, mies kuoli Enonkoskella erittäin harvinaisessa onnettomuudessa

Lauttaliikenne keskeytettiin yli kolmeksi tunniksi. Ennen kello 17 tuli uusi katkos, joka jatkuu arvion mukaan kello 18 saakka.

Soila Puurtinen

Onnettomuus sattui, kun lossi on rantautumassa. Arkistokuva Hanhivirran lossilta.
Onnettomuus sattui, kun lossi on rantautumassa. Arkistokuva Hanhivirran lossilta.

Henkilöauton kuljettaja kuoli Enonkoskella ajettuaan Hanhivirran lossilta veteen maanantaina iltapäivällä. Kuljettaja oli paikallinen mies.

Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että lossi oli rantautumassa, kun lossin kyydissä ollut henkilöauto kiihdytti voimakkaasti päin lossin etuluukkua. Auto pääsi luukun yli ja putosi veteen.

Onnettomuus sattui kello 13.48 aikaan. Hanhivirran lossi sijaitsee Enonkoskelta pohjoiseen vievän 471-tien varressa.

Pelastuslaitos sukelsi elottoman kuljettajan autosta kello 14.30 jälkeen. Ajoneuvossa ei ollut muita matkustajia.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja onnettomuuteen johtaneita oloja.

Työturvallisuus- ja liikennejohtaja Matti Markkanen Finnferriesiltä kertoi kello 15.45 aikaan, että tuoreimman tiedon mukaan paikalla tehdään järjestelyjä ajoneuvon nostoa varten ja odotetaan nosturiauton saapumista.

Finferries tiedotti kello 16 aikaan, että Hanhivirran lossi liikennöi jällen normaalisti. Katkos kesti hieman yli kolme tuntia.

Toinen katkos auton noston takia kesti lähes kaksi tuntia. Se alkoi noin kello 17 ja päättyi hieman ennen kello 19.

Markkasen mukaan onnettomuus on äärimmäisen harvinainen. Hän on toiminut tehtävässään neljä vuotta eikä ole koko aikana edes kuullut tarinoita mistään vastaavasta.

Markkanen huomauttaa, että lossikuskit ovat usein pitkäaikaisissa, vuosikymmenten mittaisissa työsuhteissa, joten heillä on tietoa asioista pitkältä aikaväliltä.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää tiistaina iltapäivällä.

Jos kartta ei näy, katso se tästä.

Lisätty kello 15.35 tieto siitä, että kuljettaja oli paikallinen mies. Lisätty tietoa auton nostosta kello 15.54. Lisätty Markkasen kommentti turman harvinaisuudesta kello 15.58. Kello 16.17 lisätty tieto, että liikenne kulkee jälleen. Kello 16.57 kerrottu uudesta katkoksesta ja kello 18.59 sen päättymisestä.