Nälkäpäivä-keräys käynnistyy Savonlinnassa torstaina — Kaikki halukkaat tervetulleita lipaskerääjiksi, koko perheen tapahtuma lauantaina

Perinteinen keräys käynnistyy seudulla torstaina ja huipentuu lauantaina koko perheen tapahtumaan Prisman piha-alueella.

Soila Puurtinen

Lipaskerääjät lähtevät liikkeelle torstaina. Arkistokuva.
Lipaskerääjät lähtevät liikkeelle torstaina. Arkistokuva.

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys käynnistyy Savonlinnassa torstaina 26. syyskuuta ja jatkuu lauantaihin 28. syyskuuta saakka.

Punaisen Ristin Savonlinnan osasto toivottaa kaikki tervetulleiksi keräämään ja lahjoittamaan.

Lipaskerääjät ovat liikkeellä kauppojen edustalla ja marketeissa torstaista lauantaihin koko Savonlinnan alueella.

Nälkäpäivänä kaikki halukkaat ovat tervetulleita lipaskerääjiksi. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä. Kerääjäksi voi ilmoittautua osastojen keräysjohtajille: Savonlinna Sirpa Kauppinen, p. 040 583 7390 ja Kerimäki Sirpa Lahti, p. 050 340 6052.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja ulkomailla.

Keräys huipentuu koko perheen tapahtumaan

Savonlinnan osasto järjestää yhdessä Kaakkois-Suomen piirin kanssa lauantaina 28. syyskuuta koko perheen tapahtuman Prisman pihalla kello 10—15.

Perheen pienimmät voivat tulla nallesairaalaan omien pehmolelujen tai nukkejen kanssa. Jokainen lelupotilas saa oman neuvolakortin ja kotihoito-ohjeet. Lelujen omistajat saavat osallistua hoitotoimiin.

Ensiapu-pakohuoneessa pääsee kokeilemaan, onnistuuko selvittämään tiensä ulos huoneesta ensiaputaitoja ja päättelykykyä hyödyntäen.

Tapahtumassa on myös kirpputori. Punaisen Ristin maskotti Reddie-koira on myös tavattavissa ja jaossa on ilmapalloja. Tapahtuma on maksuton.

Uudenlainen installaatio esille

Nälkäpäiväviikolla Punaisen Ristin Savonlinnan osasto rakentaa Tokmannille ja Prisman tapahtumaan installaation 33 Tokmannin lahjoittamasta vesiämpäristä.

Installaatiolla kiinnitetään huomio siihen, että joka tunti 33 lasta kuolee puhtaan veden puutteen vuoksi.

Katastrofirahaston tuella Punainen Risti parantaa puhtaan veden saatavuutta muun muassa eteläisessä Afrikassa.

Kotimaassa katastrofirahaston turvin autetaan äkillisten onnettomuuksien uhreja, kuten tulipaloissa kotinsa menettäneitä. Viime vuonna Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirin alueella apua annettiin yhteensä 45 ihmiselle 19 eri avustustilanteessa.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 20 000 vapaaehtoista.

Lahjoitustavat Nälkäpäiväkeräykseen

- Käteinen keräyslippaaseen
- MobilePaylla numeroon 10900
- Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15€/viesti)
- Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
- Tilille FI52 5000 0120 4156 73, viite 5173