Kaupunginhallitus pitäisi Nälkälinnanmäen vanhassa kirjastotalossa lämmöt päällä — Kaupunginhallitus esittää myös mietittäväksi Nälkälinnanmäen kaavamuutosta.

Kaupunginhallituksen esitys syntyi äänin 7—3. Katso, kuka äänesti mitenkin.

Timo Seppäläinen

Nälkälinnanmäen ja mäellä sijaitsevan entisen kirjastotalon kohtalo on taas keskustelussa. Kaupunginhallitus esittää selvitettäväksi, pitäisikö alueen kaavaa taas muuttaa.
Nälkälinnanmäen ja mäellä sijaitsevan entisen kirjastotalon kohtalo on taas keskustelussa. Kaupunginhallitus esittää selvitettäväksi, pitäisikö alueen kaavaa taas muuttaa.

Savonlinnan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Nälkälinnanmäen vanhan kirjastotalon ylläpitoa jatkettaisiin ja että ensi vuoden aikana selvitettäisiin rakennuksen käyttö luovien alojen tilana.

Myös mahdollisesti tarvittavat kaavoitustoimenpiteet arvioitaisiin ensi vuoden aikana.

Kaupunginhallitus teki esityksensä valtuustolle äänin 7—3. Kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta 10. joulukuuta.

Nälkälinnanmäen kiinteistön ylläpitoon tarvitaan vuodessa 56 000 euroa.

Kaupungin viranhaltijat ovat esittäneet talon jättämistä kylmilleen kahdesta syystä. Ensinnäkin siinä säästyisi rahaa. Toisekseen alue on kaavoitettu matkailupalvelujen alueeksi, joten siellä nyt oleva toiminta on kaavan vastaista. Talossa on avoin päiväkoti ja jonkin verran järjestötoimintaa.

Kaupungin virkamiesten tulkinnan mukaan kaavanvastainen toiminta ei voi enää talossa jatkua. Tähän asti toiminta on perustunut tilapäiseen rakennuslupaan, jota ei voi uusia.

Nälkälinnanmäen lämpöpattereita väänsivät kaupunginhallituksessa päälle Sanna Metsälä (kesk.), Jouni Koskela (kd.), Hanna Kosonen (kesk.), Juha Kukkonen (ps.), Eero Piironen (kesk.) Seija Puputti (kok.) ja Tuukka Suomalainen.

Pattereita kiinni väänsivät Anja Backman (sd.), Olli-Pekka Kristiansson (sd.) ja Eija Stenberg (sd.).

Lauri Kosonen (vihr.) äänesti tyhjää.