Savonlinnalaisella pilkkimiehellä ilmeisesti Suomen saalisennätys

Savonlinnalaisella Heikki Vatasella on todennäköisesti hallussaan Suomen saalisennätys kolmen tunnin pilkkikisoissa – ainakin tällä vuosikymmenellä, jos ei jopa kautta aikain.

Heikki Vatanen nosteli Meri-Lapin urheilukalastajien uudenvuodenaaton kilpailussa jäälle yli 52 kiloa kalaa.
Heikki Vatanen nosteli Meri-Lapin urheilukalastajien uudenvuodenaaton kilpailussa jäälle yli 52 kiloa kalaa.

Savonlinnalaisella Heikki Vatasella on todennäköisesti hallussaan Suomen saalisennätys kolmen tunnin pilkkikisoissa – ainakin tällä vuosituhannella, jos ei jopa kautta aikain.

Vatanen nosteli Meri-Lapin urheilukalastajien uudenvuodenaaton kilpailussa jäälle yli 52 kiloa kalaa. Kisa käytiin merialueella Tornion edustalla.

Suomen vapaa-ajan kalastajien keskusliiton kilpailutoimikunnan pilkkijaoston puheenjohtaja Tapani Kurki kertoo, että SM-tason pilkkikisoissa 13 kiloa on neljän tunnin kisaennätys.

Piirikisoista ja paikallisista kisoista ei virallista tilastoa ole.

– Mutta kyllä Vatasen 52 kilon saalis varmaan kolmen tunnin kisojen ennätys on, ainakin tällä vuosituhannella. Parikymmentä vuotta sitten on Kuusamossa ollut hulluja säynekisoja, joissa on kerrottu tulleen yli 60 kiloa neljässä tunnissa. Nykyään Kuusamossa tulee vain kahtakymmentä kiloa, Kurki sanoo.
Merellä isot pilkkisaaliit ovat tavallisempia kuin järvellä. Vatasen Suomen ennätystä ei kuitenkaan ole kyseenalaistettu edes valtakunnallisissa pilkkimiseen keskittyvissä Facebook-ryhmissä.

Pilkkimiesten keskuudessa tosin liikkuu huhuja Helsingin edustalla pidetyistä neljän tunnin kisoista, joissa kalaa olisi tullut yli sata kiloa. Toimituksemme ei saanut selville, ovatko nuo Helsingin kisat olleet viime vuosituhannella vaiko kuluvalla vuosituhannella.

Jos tiedät suuremman pilkkikisasaaliin kuin Vatasella, ota yhteys toimitus@ita-savo.fi tai uutiset@lansi-savo.fi

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen