Savonlinnan talousjohtaja Petriläinen: Ensi vuodelle tarkoitus budjetoida nollatulos — Tekniseltä toimialalta odotetaan säästöjä

Kaupungin odotetaan pääsevän eroon ylimääräisistä kiinteistöistään.

Tuija Pauhu

Kaupungin odotetaan pääsevän eroon ylimääräisistä kiinteistöistään. Myyntilistalla ovat Sääminkitalo (kuvassa), Vuohimäki, Kellarpellon monitoimitalo ja Hernemäen korttelikeskus sekä Hakan, Tuokkolan ja Miekkoniemen päiväkotirakennukset. Näiden lisäksi kaupungin verkkosivuilla on myynnissä useita sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä.

Savonlinnan kaupungin talousjohtaja Arja Petriläinen sanoo, että kaupungille on tarkoitus budjetoida ensi vuodelle nollatulos. Viime vuoden tilinpäätös oli 6,2 miljoonaa euroa ylijäämäinen ja myös tänä vuonna tulossa on ylijäämää. Ensi vuodelle veroprosenttia on tarkoitus alentaa yhdellä prosenttiyksiköllä, jolloin verotulot pienenisivät noin viidellä miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kaupunginjohtaja Janne Laineen esitystä ensi vuoden talousarviokehykseksi. Talousarvion valmistelukehystä ei tässä vaiheessa viedä kaupunginvaltuuston vahvistettavaksi. Valtuusto päättää veroprosenteista ja talousarviosta marraskuussa.

Savonlinnan kaupungin käyttötalouden nettomenot ovat Laineen esityksen mukaan ensi vuonna 200,8 miljoonaa euroa. Tämän vuoden talousarviossa ne ovat 200 miljoonaa euroa.

Eri toimialojen käyttötalouden nettomenot kaupunginjohtajan esityksessä ovat Petriläisen mukaan pääsääntöisesti samaa suuruusluokkaa kuin tänä vuonna.

Tekniseltä toimialan odotetaan vähentävän menojaan ensi vuonna 600 000 eurolla tämänvuotisesta. Petriläisen mukaan tämä tavoite perustuu odotukseen, että tyhjät kiinteistöt saadaan myytyä ja niiden käyttömenoista päästään eroon.

Teknisen toimialan odotetaan saavan nettotuloja neljä miljoonaa euroa. Menoja teknisessä toimessa arvioidaan olevan ensi vuonna 32,5 miljoonaa euroa, mutta tuloja pitäisi siis olla enemmän.

Teknisen toimialan nettotulostavoite ei kasva tämänvuotisesta. Myös tulotavoitetta on alennettu, koska tänä vuonna tulotavoite ei toteudu.

Sivistystoimen nettomenot ovat esityksen mukaan ensi vuonna 52,6 miljoonaa euroa. Kasvua kuluvan vuoden budjettiin on 60 000 euroa.

Sosiaali- ja terveysmenot ovat ensi vuoden kehyksessä ennallaan. Keskushallinnon menojen on tarkoitus pienentyä 100 000 eurolla, koska verotuksen kustannukset ja henkilöstömenot ovat pienentyneet.

Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvät tehtävät on siirretty Sosterille. Niitä koskevat menot on kaupungin talousarviossa siirretty keskushallinnon budjettiin. Keskushallinnon nettomenot ensi vuonna ovat talousarviokehyksen mukaan 152,2 miljoonaa euroa, josta perusturvan osuus on 137 miljoonaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.