Ankkalinna Savonlinnassa saa mainosta Aku Ankassa

Uusimmassa Aku Ankassa Aku ja Hannu Hanhi kilpailevat jäänveistossa.

Mari-Anna Rossi

Uusimmassa Aku Ankassa Aku rakentelee täydellistä jääveistosta.
Uusimmassa Aku Ankassa Aku rakentelee täydellistä jääveistosta.

Uusimmassa Aku Ankassa Aku ja Hannu Hanhi kilpailevat jäänveistossa. Ennen varsinaista sarjakuvaa Savonlinna ja Olavinlinna saavat mainosta menovinkin muodossa, kun Akkarissa ilmoitetaan Olavinlinnan Jäälinna-näyttelystä.

– Akuahan ei ole aikaisemmin veistetty jäästä, ainakaan Suomessa. Mitä olen mallikuvia nähnyt, lopputuloksesta tulee varmasti upea, päätoimittaja Aki Hyyppä kirjoittaa Aku Ankassa.

Akkarisa 17/20 kerrotaan, että Olavinlinnassa kisaillaan jäänveiston SM-kilpailuiden parissa. "SM-kilpailutöiden aiheena on Ankkalinnan ihmeelliset seikkailut, joten näissäkin töissä näkyy taatusti ankkamainen kädenjälki. SM-kilpailuiden palkintojenjako on 16.2. klo 15.00 Olavinlinnan sisäpihalla", Aku Ankka mainostaa.

Uusimmassa Aku Ankassa toimitus myös suosittelee kaikille lukijoilleen vierailua jäätaidetapahtumassa. "Olavinlinna on avoinna joka päivä 10.2.–25.2. kello 10.00–19.00 säävarauksella. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Yleisö voi seurata veistosten valmistumista jääkimpaleista valmiiksi teoksiksi. Järjestäjien mukaan jääveistokset ovat kauneimmillaan juuri valmistumisen jälkeen."