Varusmiesten teloitusvideosta alkanut rikostutkinta on pitkittynyt — kahden epäillyn palvelus ehti päättyä

Kummankaan palvelus ei keskeytynyt tämän tapauksen takia.

kuvankaappaus

Videolla yksi sotilas osoittaa rynnäkkökiväärillä seitsemää muuta ja ampuu jokaista vuorollaan paukkupatruunalla. Kuvakaappaus videolta.

Karjalan prikaati tutkii edelleen lavastettuun teloitusvideoon liittyviä rikosepäilyjä. Elokuun alussa ilmi tulleella videolla yksi varusmies osoittaa rynnäkkökiväärillä seitsemää muuta ja ampuu heitä paukkupatruunoilla. Tapausta tutkitaan palvelusrikoksena.

— Tutkinta on pitkittynyt, koska epäillyistä kaksi ei ole enää Karjalan prikaatin palveluksessa. Heidän kuulustelunsa täytyy suorittaa muualla. Kummankaan palvelus ei keskeytynyt tämän tapauksen takia, sanoo oikeusupseeri Jouni Kautonen.

Kautosen mukaan tutkinta-avusta on tehty pyyntö Puolustusvoimien pääesikuntaan. Palveluksesta poistuneita henkilöitä kuulustelee joko Pääesikunnan oikeudellinen osasto tai poliisi.

Kautonen ei tässä vaiheessa kerro, epäilläänkö kaikkia videolla esiintyviä rikoksesta tai onko epäiltyjä enemmän kuin kyseiset kaksi henkilöä. Hän ei avaa jutun yksityiskohtia tutkinnallisiin syihin vedoten.

Kautonen sanoi Kouvolan Sanomille 2. elokuuta, että Karjalan prikaati selvittää, ovatko kaikki osalliset vapaaehtoisesti mukana.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo