Kertaostoksen ei tarvitse olla kovin suuri — Kotikulmien kivijalkakauppaa kannattaa käyttää

Vain 34 euron ostos riittää luomaan pienyrittäjälle elinmahdollisuuden, paikkakunnalle elinvoimaa ja asiakkaille valikoimaa. On jokaisen kuntalaisen vastuulla, ettei raha- ja työvoimavirta valu toiseen suuntaan.

Tuija Pauhu

Helsinkiläinen Salla Luomanmäki viettää lomiaan Savonlinnassa ja käyttää
 paikallisten kivijalkakauppojen palveluja. Valikoima kaupungin 
liikkeissä on hänestä ihan yhtä hyvä kuin Helsingissä tai Mikkelissä ja 
siitä pitäisi täällä osata olla ylpeitä. Luomanmäkeä palvelee Muotitalo 
Pukin myyjä Saila Behm (oik.).
Helsinkiläinen Salla Luomanmäki viettää lomiaan Savonlinnassa ja käyttää paikallisten kivijalkakauppojen palveluja. Valikoima kaupungin liikkeissä on hänestä ihan yhtä hyvä kuin Helsingissä tai Mikkelissä ja siitä pitäisi täällä osata olla ylpeitä. Luomanmäkeä palvelee Muotitalo Pukin myyjä Saila Behm (oik.).

Erästuotteen yrittäjä Aira Tolvanen Kiteeltä ryhtyi suutarintöidensä lomassa miettimään, kuinka kuntalaisten ostokäyttäytyminen vaikuttaa paikallisten yrittäjien elinmahdollisuuksiin ja kunnan elinvoimaisuuteen. Hän tuli siihen tulokseen, että aika pienillä asukaskohtaisilla ostopanostuksilla mahdollistetaan palveluiden säilyminen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet