Suur-Savon Osuuspankki myy taidekokoelmansa ja lahjoittaa saadut varat yhdistyksille

Myynnissä on teoksia sekä valtakunnallisesti että paikallisesti merkittäviltä taiteilijoilta.

Suur-Savon Osuuspankki

Suur-Savon Osuuspankki myy holviensa kätköistä yli sata taideteosta. Myyntituotto lahjoitetaan yhdistyksille.
Suur-Savon Osuuspankki myy holviensa kätköistä yli sata taideteosta. Myyntituotto lahjoitetaan yhdistyksille.

Suur-Savon Osuuspankin konttoreihin on kertynyt vuosien saatossa yli sata taideteosta, jotka ovat jääneet konttoritilojen pienennyttyä holvien kätköihin.

Nyt pankki on päättänyt järjestää myyntinäyttelyn varastoiden kätköissä olleista teoksista yhteistyössä mikkeliläisen taidegalleria GalleriArin kanssa. Holvien kätköistä -taidenäyttelyn tuotot jaetaan hyväntekeväisyyslahjoituksina paikallisille yhdistyksille.

– Mielestäni näiden teosten arvolle on sopivaa, että ne löytävät uuden kodin ja pääsevät taas esille, kertoo Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen.

Suur-Savon Osuuspankki tekee lahjoituksia yhdistyksille toimialueensa jokaiseen kuntaan. Lahjoitusten saajat ovat: Sulkavan Urheilijat -41 ry, Savonlinnan HaTTu ry, Savonlinnan Yeesi ry, Enonkoski-Seura ry, Mikkelin Hope ry, ViaDia Mikkeli ry, Jampan Eläinhoitola, Pieksämäen Omaishoitajat ry, Perhekahvila Hermanni (Pieksämäki), Mäntyharjun Reissupolku ry, Heinäveden Kyläyhdistys ry, JuvanTie ry, MLL Puumalan yhdistys sekä Eläkeliiton Hirvensalmen yhdistys.

Holvien kätköistä -myyntinäyttely järjestetään Mikkelissä GAlleriArissa, mutta siihen voi tutustua myös verkossa osoitteessa www.galleriari.fi.

– Holvien kätköistä -näyttely sisältää aitoja taideteoksia sekä valtakunnallisesti että paikallisesti merkittäviltä taiteilijoilta, kuten Onni Oja, Juhani Palmu, Nandor Mikola, Kari Piippo ja Ari M. Rantala, kertoo yrittäjä, galleristi Ari Hänninen.

Hänninen kertoo, että näyttely päättyy huutokauppaan sunnuntaina 30. elokuuta klo 15. Huutokauppa on taidegallerian tiloissa, mutta siihen voi tehdä ennakkotarjouksia sähköisesti.

Holvien kätköistä -myyntinäyttely avoinna 29.8.2020 asti osoitteessa Taidegalleria GalleriAri, Kasarminkatu 3, Mikkeli, ti–pe klo 10–17, la 10–13 tai www.galleriari.fi.

Uusimmat uutiset