Ulkomaillakin yrityksiä valmentanut Tiina Seppänen uskoo Savonlinnan seutuun

Savonlinnan Seudun Yrittäjien uusi puheenjohtaja korostaa yhteistyön voimaa. Ulkomailta suomalainen yrityselämä voisi ottaa oppia muun muassa siitä, ettei epäonnistumista pidä pelätä.

Tuija Pauhu

Savonlinnan Seudun Yrittäjien tuore puheenjohtaja Tiina Seppänen Oravista hakee vastapainoa kiireiselle arjelle luonnosta ja liikuntaharrastuksista. Seppänen uskoo, että yhteistyötä ei ole koskaan liikaa ja haastaa siihen mukaan kaikki yrityksistä kaupunkiin, yhdistyksiin ja kuntalaisiin.
Savonlinnan Seudun Yrittäjien tuore puheenjohtaja Tiina Seppänen Oravista hakee vastapainoa kiireiselle arjelle luonnosta ja liikuntaharrastuksista. Seppänen uskoo, että yhteistyötä ei ole koskaan liikaa ja haastaa siihen mukaan kaikki yrityksistä kaupunkiin, yhdistyksiin ja kuntalaisiin.

Savonlinnan Seudun Yrittäjien uusi puheenjohtaja Tiina Seppänen, 34, Oravista haluaa olla omalta osaltaan lisäämässä yrittäjien välistä yhteistyötä, yhdessä tekemistä ja kehittämistä. Hän peräänkuuluttaa yritykset käyttämään toistensa palveluita.

— Toivosin, ettei jäädä vain omaan poteroon, vaan että myös kilpailevien yritysten kanssa voidaan tehdä yhteistyötä. Yhteistyön tekemisestä löytyy mainioita esimerkkejä muun muassa matkailualalta, jolloin esimerkiksi markkinointiin saadaan enemmän resursseja.

Yhteistyön tekemisestä löytyy mainioita esimerkkejä muun muassa matkailualalta, jolloin esimerkiksi markkinointiin saadaan enemmän resursseja.

— Pk-yritykset painivat samojen haasteiden kanssa, mutta jos laitetaan yhteen putkimies ja ekonomi, molemmat katsovat samaa haastetta hieman erilaisten lasien kautta, jolloin yhdessä tekemisestä ja vuorovaikutuksen lisäämisestä olisi hyötyä molemmille.

Yhteistyötä ei voi koskaan olla liikaa.

— Ainakin itse haluan olla tekemisissä muiden yrittäjien kanssa ja haastaa samalla myös omaa ajatteluani.

Seppänen on uudesta pestistään todella innoissaan.

— Meillä on varmasti yksi yrittäjäyhdistysten nuorimmista hallituksista. On hyvä, kun on sekä nuoruutta että kokemusta. Hallituksessa on hyvä henki.

Halutaanko seudun mahdollisuudet nähdä?

Uusi puheenjohtaja näkee kotiseudullaan huikeita mahdollisuuksia ja monet yritykset osaavat niitä jo hyödyntääkin.

— Toivon, ettemme jämähtäisi totuttuun, vaan etsisimme uusia mahdollisuuksia ja menisimme eteenpäin, sanoo 14 vuotta sitten ensimmäisen yrityksen perustanut Seppänen.

Vaikka emme ole Lapissa emmekä Helsingissä ja vaikka seudulla on omat haasteensa, kuten ikärakenne, mahdollisuuksia on. Oleellista on se, halutaanko ne nähdä ja uskotaanko omaan tekemiseen. Teollisuus, matkailu ja kauppa vievät seutua eteenpäin.

— On meistä itsestämme kiinni, säilyvätkö palvelut.

Seppänen haluaa uskoa uuteen nousuun. Siihen tarvitaan mukaan kaikki kaupunkia ja kuntalaisia myöten. Tarvitaan intoa, halua, rohkeutta ja uusia ideoita.

— Tappiomielialalle ei kannata antaa sijaa. Tämä on mielle kaikille tärkeää kotiseutua eikä ole ihan sama, miten tätä kehitetään.

Ulkomailta oppia positiivisuudesta

Seppänen tekee yrityksensä Oivalluksen kautta monipuolisesti erilaisia yritysvalmennuksia sekä uusien yrittäjien yrittäjyysvalmennuksia ympäri Suomea.

Yritysvalmennuksessa puhutaan liiketoiminnan kehittämisestä. Kyseessä voi olla laaja kokonaisuus, jossa käydään läpi kaikki: johtaminen, asiakkuudet, innovointi, myynti ja markkinointi. Joskus kyse on parin päivän herättelystä.

Tradenomi Seppänen on toiselta koulutukseltaan luonto-, elämys- ja seikkailuohjaaja, joten valmennuksiin on mahdollista yhdistää luonto ja elämyspedagogiikka.
— Luonto tekee melkein puolet valmennuksesta.

Seppänen on valmentanut myös ulkomailla, kuten Hollannissa ja Belgiassa. Ulkomailta hän toisi meidän yrityskulttuuriimme positiivisuuden sekä sen, ettei epäonnistumisia tarvitse pelätä.
— Toivon, että yleinen asenneilmapiiri säilyisi kehityshaluisena.

Tiina Seppänen
Savonlinnan Seudun Yrittäjien uusi puheenjohtaja.
Monipuolisesti erilaisia yritys- ja yrittäjyysvalmennuksia tarjoavan yrityksen Oivallus yrittäjä.
Koulutukseltaan tradenomi sekä luonto-, elämys- ja seikkailuohjaaja. On suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon.
Syntynyt Savonlinnassa 34 vuotta sitten.
Asuu Oravissa miehensä ja reilut 3,5-vuotiaan poikansa kanssa.
Harrastaa eräjormailua, retkiluistelua, melontaa, kalastusta ja käy salilla.

Savonlinnan Seudun
Yrittäjien hallitus
Tiina Seppänen, Janne Neuvonen, Eero Piironen, Antti Naukkarinen, Elina Loukes, Jarkko Wuorinen, Heikki Härkönen, Reetta Sahinjoki, Oskari Malkki, Mikko Väisänen ja Kari-Matti Markus.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet