Veropetoksesta vaaditaan ehdollista – Syyttäjä katsoo toimitusjohtajan tavoitelleen rikoksella huomattavaa hyötyä

Verohallinto haki yrityksen konkurssiin, kun saatavia oli 24 000 euroa.

Timo Seppäläinen

Käräjäoikeudessa Savonlinnassa käsiteltiin törkeää veropetosta.
Käräjäoikeudessa Savonlinnassa käsiteltiin törkeää veropetosta.

Savonlinnassa toimivan yrityksen toimitusjohtajalle vaaditaan käräjäoikeudessa ehdollista vankeutta ja sakkorangaistusta törkeästä veropetoksesta. Rikokset ovat syytteen mukaan tapahtuneet vuonna 2018. Syytteessä oleva toimitusjohtaja toimi samalla yrityksensä osakeyhtiön ainoana varsinaisena jäsenenä.

Syytteessä katsotaan, että vastaaja on ilmoittanut tuona vuonna eri toimintakausilta vääriä tietoja veron määräämiseen vaikuttavista seikoista. Väärät tiedot koskivat verotuksessa vähennettäviä arvonlisäveroja. Toimittamalla verottajalle vääriä tietoja syyttäjän mukaan rikoksella on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä. Hyötyä on tavoiteltu yhteensä 30 590 euron arvosta.

Oikeuden asiakirjoista tai yritysrekisteristä ei käy ilmi onko yrityksellä edelleen toimintaa. Se on aloittanut toimintansa vuonna 2010. Yritystä haki konkurssiin verohallinto 24 810 euron suuruisista verovelkasaatavista. Syyttäjä katsoo, että toimitusjohtaja oli saanut totuutta vastaamattomilla arvonlisäveron kausi-ilmoituksilla verohallinnon peruuttamaan konkurssihakemuksen.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut