Etelä-Karjalan keskussairaalan osastonylilääkäri Eija Saimanen on valittu vuoden kirurgiksi  

Eksote

Eija Saimanen on valittu vuoden kirurgiksi.
Eija Saimanen on valittu vuoden kirurgiksi.

Etelä-Karjalan keskussairaalassa työskentelevä Eija Saimanen on valittu vuoden kirurgiksi. Valinnan teki Suomen kirurgiyhdistys.

Saimanen on työskennellyt Etelä-Karjalan keskussairaalassa vuodesta 2001 lähtien. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tiedotteessa kerrotaan, että  osastonylilääkärinä toimiva Saimanen tunnetaan taitavana sydän-, thorax- ja verisuonikirurgina, jota kollegat arvostavat uupumattomana ja taitavana kliinikkona ja kouluttajana.

Saimanen valmistui Helsingin yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1987 ja lääketieteen tohtoriksi 2001. Kirurgian erikoislääkärin oikeudet hän sai vuonna 1995, ja thorax- ja verisuonikirurgin pätevyyden 1997. Valmistuttuaan erikoislääkäriksi Saimanen työskenteli erikoislääkärinä sydän-ja thoraxklinikassa Helsingissä vuoteen 2001, minkä jälkeen hän siirtyi Etelä-Karjalan keskussairaalaan

Saimanen väitteli tohtoriksi vuonna 2000 aiheesta ”Aivohalvaus sydänkirurgiassa”. Väitöskirja on yksi harvoista väitöskirjoista, jonka tulokset ovat vaikuttaneet nopeasti kliiniseen työhön.