Käkipäiviä juhlitaan lauantaina Tuunaansaaressa — Luvassa retkisoutua, katusählyä ja iltabileet luolastossa

Perinteisiä Käkipäiviä vietetään kesänavauksen kunniaksi lauantaina Tuunaansaaren alueella. Luvassa on perinteisiä tapahtumia ja jotain uuttakin.

Soila Puurtinen

Soutujoukkue Käkipäivien retkisoutukilpailussa kesällä 2014.

Käkipäiviä vietetään lauantaina 15. kesäkuuta Punkaharjun Tuunaansaaressa. Päivän aikana tapahtuma-alueella on tarjolla lukuisia erilaisia tapahtumia.

Kello 13 Tuunaansaaresta alkaa retkisoutukilpailu. Perinteinen Puruveden kierroksen 3. osakilpailu soudetaan Tuunaansaaresta Vaahersalon ympäri ja takaisin lähtöpaikkaan. Punkaharjun Urheilijoiden järjestämä tapahtuma on järjestetty aina Käkipäivien yhteydessä.

Soudettavan matkan pituus on 24 kilometriä. Kilpailussa on sarjat kirkkoveneiden sekajoukkueille, parisoutuun, vuorosoutuun, yksikkösoutuun ja melontaan. Osallistumismaksu on 15 euroa henkilöltä.

Lauantaipäivän aikana Harjun Portin piha-alueella pelataan Savonlinna Unitedin järjestämä katusählyturnaus.

Ottelut pelataan 3 vs. 3 -katusählysäännöillä. Turnaukseen otetaan maksimissaan 12 joukkuetta ja joukkueessa saa olla korkeintaan kuusi pelaajaa. Pelaajien ikärajana on, että nuorimmat saavat olla 2006 syntyneitä. Sählyturnauksen ennakkoilmoittautuminen on päättynyt.

Käkipäivät huipentuvat iltabileisiin Tuunaansaaren luolastossa. Luola Eventsin kesänavaustapahtumassa esiintyvät radiokanava YleX:lta suosioon nousseet dj:t Matti Airaksinen ja DJ Orion. Luolan ovet avataan kello 20.30 ja esiintyminen alkaa kello 22. Tapahtuma on K18.

Ilmoittautuminen retkisoutuun ennakkoon sähköpostilla punkah.urheilijat@gmail.com (soutajien nimet - sarja - matka) tai puhelimella Mika Heikkonen 050 5988 046.