Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli: Sulkavan koulun ja liikuntahallin tilasuunnittelussa on kuunneltava tilojen käyttäjäryhmiä

Sulkavan valtuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion äänestyksittä.

Jaana Hänninen

Kaisa Rallin mielestä on tärkeää, että Sulkavan kunnan tilatarpeet selvitetään. Hän korosti, että tilojen käyttäjiä on selvityksessä kuunneltava
Kaisa Rallin mielestä on tärkeää, että Sulkavan kunnan tilatarpeet selvitetään. Hän korosti, että tilojen käyttäjiä on selvityksessä kuunneltava

Sulkavan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli (kesk.) pitää tärkeänä tilasuunnittelua, joka käynnistyy ensi vuonna.

— On tärkeää arvioida tulevaisuuden investointitarpeita ja tilojen yhteiskäyttöä ainakin koulun ja liikuntahallin ja ehkä myös kansalaisopiston tilojen osalta, Ralli sanoi.

Liikuntahallissa ja koulun vanhimmissa osissa on mittavia ja hintavia korjaustarpeita.

— Ne pitää arvioida ja katsoa, onko yhdistämiseen mahdollisuuksia, Ralli sanoi.

Ralli korosti, että tilasuunnittelua on vietävä eteenpäin tilojen käyttäjäryhmiä kuunnellen.

Tilasuunnittelu sisältyy Sulkavan talousarvioon, jonka kunnanvaltuusto hyväksyi äänestyksittä perjantaina. Ralli arvioi, että tilasuunnittelutyöryhmät perustetaan heti alkuvuodesta.

Sulkavan ensi vuoden talousarvio on 445 000 euroa ylijäämäinen.

Ralli totesi, että talousarvio turvaa peruspalvelut ja näkee vahvuutena yrittäjät ja luontomatkailun.

— Tammikuussa kunta menee matkailumessuille ensimmäisen kerran pitkästä aikaa, Ralli sanoi.

Ralli muistutti, että ensi vuonna suunnitellaan katuvaloja uusillekin alueille.

Ralli toi kokoukseen yhteistoimintakomitean terveiset, että työntekijöiden jaksamisesta on pidettävä huolta.

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen

Sulkavan liikuntahalli ja koulukeskus ovat remontin tarpeessa. Ensi vuoden aikana selvitetään, voisivatko jotkut tilat olla yhteiskäytössä.

Talouden suunnittelussa paljon muuttujia

Kunnanjohtaja Juho Järvenpää totesi, että sote-ja maakuntauudistuksen siirtyminen tuo epävarmuutta pitkän aikavälin suunnitteluun. Valtionosuuksien jatkuva pieneneminen tuo talouteen omat haasteensa.

Eeva Lyytinen (sd.) lisäsi riskien listaan vielä Sulkavan saaristokuntalisän epävarmuuden sen jälkeen, kun Vekaransalmen silta valmistuu.

Lyytinen myös toivoi, että Attendon ja Terveystalon yrityskauppa Sulkavan osalta tapahtuu joustavasti ja ilman irtisanomisia.

Attendo Terveyspalvelut on myynyt Terveystalolle. Kauppa sisältää lähinnä julkiselle sektorille tuotettavia henkilöstöpalveluja, kuten Sulkavan sote-palvelujen kokonaisulkoistuksen.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan perjantaina.

Vauvaraha-asioita mietitään aikanaan

Valtuusto hyväksyi myös elinvoimastrategian toimeenpanon. Hilkka Virtanen (sd.) muistutti, että strategiaan liittyen oli luvattu käsitellä SDP:n aloite kolmannentoista kuukauden lapsilisästä. Hän toivoi, että asia jatkossa otettaisiin käsittelyyn.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli sanoi kokouksen jälkeen Itä-Savolle, että SDP:n aloite tulee kyllä käsittelyyn. Rallin mielestä on kuitenkin syytä myös katsoa, mitä hallinto-oikeus sanoo kunnanvaltuuston helmikuussa päättämästä vauvaperheen ”verovapaudesta” eli avustuksesta, joka on vauvaperheen vauvan syntymävuonna maksaman kunnallisveron suuruinen.

Hilkka Virtanen valitti ”verovapaudesta” hallinto-oikeuteen viime keväänä.