Nevö föget! Opiskelijoiden talvipäivien yleisöryntäys yllätti järjestäjät

Tapahtuma avataan kauppatorilla kello 20 Mustan Barbaarin ja Prinssi Jusufin tahdissa.

Antti Varonen

Eveliina Laitinen, Iida Jylhä, Mari Tikkanen ja Tuomas Halkoaho opiskelevat opettajiksi Oulussa. Myös he viettävät Talvipäiviä Savonlinnassa tänä viikonloppuna.
Eveliina Laitinen, Iida Jylhä, Mari Tikkanen ja Tuomas Halkoaho opiskelevat opettajiksi Oulussa. Myös he viettävät Talvipäiviä Savonlinnassa tänä viikonloppuna.

Ei voi olla totta. Suomen opettajaksi opiskelevien liiton järjestäjien suut loksahtivat auki Talvipäivien lopullisen osanottajamäärän selvitessä. 2300 ihmistä on 500 enemmän kuin tapahtuman edellinen ennätys, joka tehtiin Tampereella. Tarvittiin järjestelyjä.
—Iltabileitä jouduttiin jakamaan eri puolille kaupunkia, että kaikki mahtuisivat mukaan, sanoo Savonlinnan Talvipäiväyhdistyksen varapuheenjohtaja Sanna Sallinen.

Suurin iltajuhla järjestetään OKL-hallilla, jonne mahtuu kerrallaan 1150 ihmistä. Iltabileitä on samaan aikaan myös Mefisto-, Colo- ja Tamino -ravintoloissa.
Maakuupusseihin opiskelijat kääriytyvät illan päätteeksi normaalikoulun, lyseon lukion, taidelukion ja Talvisalon sekä Mertalan koulujen lattioilla.

Sanna Sallinen kertoo, että Talvipäivien järjestäminen aloitettiin hyvissä ajoin viime vuonna. Mukana tapahtumaa tekemässä on ollut kolmisenkymmentä opiskelijaa.

Tapahtuma noudattelee suurimmaksi osaksi sen valtakunnallista kaavaa. Savonlinnalaisia erikoisuuksiakin toki on. Päivällä Heikinpohjan kentällä pelataan järjestäjien kehittämää tankofutista ja illalla Olavinlinnaan pääsee tutustumaan ilman valaistusta.
— Tankofutis on kehitetty pöytäjalkapallopelistä. Nyt sitä vain pelataan ihmiskoossa tankojen avulla, Sallinen selventää.

Kolmaskin itäsavolainen erikoisuus tapahtumasta löytyy. Halukkailla on mahdollisuus hypätä bussin kyytiin maakunnan kuppilakierrokselle, joka kiertää ainakin Rantasalmen ja Juvan kautta.
Salliselle itselleen Savonlinnan Talvipäivät ovat kautta aikain viidennet. Tapahtuman järjestäminen viimeistä kertaa kaupungissa tuo myös järjestäjille hieman kaihoisan tunnelman.

Edellisen kerran Talvipäivistä nautittiin Savonlinnassa vuonna 2009.
— Tapahtumassa on aina yhteisöllinen tunnelma. Kun tietää, ettei näitä enää täällä tulla järjestämään, niin kyllähän se toki vähän haikeaksi vetää, Sallinen toteaa.

Talvipäivien tämän vuoden teema on urheilu ja lausahdus "nevö foget", joka viittaa jääkiekkoon, tarkemmin vuoden 1995 maailmanmestaruuteen.

Talvipäivien avajaiset Kauppatorilla perjantaina kello 20.00

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.